Pogrešna procjena

Jesu li liječnici spasilačke službe krivi za Schumacherovu komu?

Sport / Flash | 19. 04. 2014. u 10:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za zdravstveno stanje Michaela Schumachera krivi su liječnici spasilačke službe koji su prvi stigli na mjesto nesreće, koju je sedmostruki šampion Formule 1 doživio 29. prsinca 2013. na skijanju u Maribelu, tvrde njemački mediji.

Schumacher je od nesreće u izazvanoj komi, a njemački mediji koji su se bavili rekonstrukcijom nesreće ističu da su posljedice po zdravstveno stanje mogle biti manje da su liječnici bolje procijenili situaciju neposredno nakon nesreće u Francuskoj.

Schumacher je nakon pada tijekom kojeg je zadobio teške ozlijede glave prvo prebačen u malu bolnicu u Matieu, a tek nakon što mu se stanje znatno pogoršalo prebačen je helikopterom u Grenoble, gdje je operiran, objavio je "Bild".

Schumacher je poslije nesreće bio svjestan, pričao je i pomjerao ruke i noge, što je liječnike spasilačke službe navelo da Nijemac nije u teškom stanju.

Međutim, stanje je bilo daleko teže, pa mediji tvrde da je u ovom slučaju brzi dolazak na mjesto nesreće bio otežavajuća okolnost za jednog od najboljih vozača u povijesti Formule 1.

"Da su spasitelji došli nešto kasnije, vjerojatno bi prepoznali da se radi o ozbiljnim ozlijedama opasnim po život", naveli su mediji.

Sabine Kehm, Schumacherov menadžer, nije željela komentirati ove informacije jer smatra da je najbitnije da se Michaelovo stanje stabilizira.

Prije nekoliko dana iz bolnice u Grenobleu stigle su ohrabrujuće vijesti, a da bivši šampion Formule 1 pokazuje znakove napretka u oporavku potvrdila je i Kehmova.

"Postoje trenuci kada je budan i svjestan. Naravno da nisam liječnik, ali medicinski, postoji razlika između biti budan i svjestan, odnosno imati sposobnost komunikacije s okruženjem.

Ne želim otkrivati detalje iz poštovanja prema njegovoj obitelji, ali mi uopće ne sumnjamo u sposobnosti Michaelovih liječnika. Oni su stručnjaci u svojoj oblasti", rekla je tada Kehmova.

Francuske vlasti koje su istraživale nesreću u Maribelu vratile su porodici Michaela Schumachera kacigu koju je on nosio prilikom pada, objavljeno je u petak. S obzirom na to da je utvrđeno da nitko nije kriv za incident, vratili su kacigu na koju je bila montirana kamera, a koja je od siline udara pukla na tri dijela, prenio je "Sportsmol".

Kopirati
Drag cursor here to close