Krah

KK Bosna prestala postojati, upitan nastup novog kluba u Prvenstvu BiH

Sport / Košarka | 22. 10. 2014. u 13:03 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Košarkaškog kluba Bosna jučer je donijela odluku o privremenom zamrzavanju kluba i ujedinjenju s KK Royal iz Sarajeva. Tako je nekadašnji europski prvak formalno prestao postojati, odnosno postojat će pod novim imenom.

Novonastali klub pod nazivom KK Bosna-Royal ima ambicije da preuzme upražnjenu poziciju Bosne u prvenstvu BiH - Ligi 13, a odluku o tome trebao bi donijeti Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH (KS BiH).

Liga 13 počinje ovog vikenda, a kako je Feni kazao glavni tajnik KS BiH Harun Mahmutović, nije vjerojatno da će Upravni odbor sazvati izvanrednu sjednicu u naredna dva-tri dana i donijeti odluku o nastupu KK Bosna-Royal u najvišem rangu natjecanja.

“Savez želi pomoći svakom košarkaškom klubu i općenito košarci u BiH. Međutim, KS BiH mora poštovati pravila i akte, tako da moram reći da je mala vjerojatnoća da će članovi Upravnog odbora do vikenda, kada počinje prvenstvo BiH, sjesti i donijeti odluku o eventualnom sudjelovanju KK Bosna-Royal u Ligi 13”, rekao je Mahmutović.

Naglašava da postoji mogućnost da se želje čelnika novonastalog kluba obistine jer se košarkaške lige u BiH gotovo svake godine popunjavaju zbog učestalih financijskih problema košarkaških kolektiva koji najčešće rezultiraju istupanjem iz lige.

Mogućnost da KK Bosna-Royal dobije specijalnu ''wild card'' pozivnicu za nastup u Ligi 13 izuzetno je mala. Ukoliko se Upravni odbor KS BiH ne sastane do kraja ovog setjednadmice, najvjerojatnije je da nekadašnji sportski simbol Sarajeva nastupati u nižem košarkaškom razredu prvenstva Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close