prvenstvo herceg bosne

Livanjske košarkašice osvojile sve što se moglo osvojiti

Sport / Košarka | 03. 05. 2016. u 14:54 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlade košarkašice ŽKK Livno proteklog vikenda su u Posušju na završnom turniru za juniorke osvojile zlato i tako upotpunile kolekciju osvojivši prva mjesta u apsolutno svim kategorijama liga Košarkaškog saveza Herceg – Bosne.

Košarkašice Livna su prvakinje KS Herceg-Bosne u predkadetskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, postigavši to na nevjerojatan način. Mlade Livanjke nisu upisale niti jedan poraz ove sezone u Ligama HB.

U polufinalu „Završnog turnira“ za juniorke, livanjske košarkašice svladale su mostarski Zrinjski 2010 rezultatom 57:23. Najpreciznija bila je Sara Jurkić sa 17 koševa, kod „plemkinja“ Tea Perić postigla je 9 koševa.

U drugom polufinalu, neizvjesnom do zadnjeg trenutka utakmice, mlade košarkašice Posušja su svladale Brotnjo iz Čitluka rezultatom 46-41. Najuspješnija bila je Lucija Begić sa 17 postignutih koševa, dok je s druge strane Iva Šakota postigla 14.
U utakmici za treće mjesto Zrinjski je vodio gotovo cijelu utakmicu, da bi mlade Čitlučanke u posljednjoj četvrtini prešle u vodstvo te na kraju zasluženo slavile rezultatom 64-61. Najbolja u redovima Brotnja bila je ponovno Iva Šakota s 24 postignuta koša, dok je kod „Zrinjevki“ Leonarda Bošnjak postigla 18 koševa.

Finalna utakmica, igrana između domaće ekipe, ŽKK Posušja i ŽKK Livna, bila je neizvjesna svega nekoliko minuta u prvoj četvrtini, a već do poluvremena košarkašice Livna imaju 18 koševa prednosti. U trećoj četvrtini livanjske košarkašice ubacuju u višu brzinu, prvo Marija-Maja Pavić a zatim i Gabriela Visković povezuju tri uzastopne trice kojia su konačno slomile žilavog protivnika.

Nakon uvodnih nekoliko minuta drugog poluvremena, na parketu je postojala samo jedna ekipa. Gošće su sjajno odigrale ovu utakmicu, a posebno se istaknula Andrea Krišto koja je postigla 22 koša te uhvatila nekoliko važnih napadačkih skokova. Krišto je dominirala i u reketu i vani ostavivši Anu Koštro, prvog centra Posušja bez postignutog koša. Marija-Maja Pavić potpuno je zaustavila najbolju igračicu Posušja, Luciju Begić koja je uspjela postići samo 4 koša. Kvalitetna te brza ekipna igra koja krasi Livno sve ove godine bila je nerješiva enigma za Posušanke.

Nakon posljednjeg sučeva zvižduka uslijedilo je veliko slavlje a zatim i dodjela pokala i medalja za sve uzrasne kategorije. Livanjke su se okitile sa zlatnim medaljama u svim kategorijama. Medalje kao i prigodne pokale uručili su potpredsjednik KS Herceg-Bosne, gosp Romeo Bilinovac, Zvonimir Širić (Predsjednik Sportskog saveza Općine Posusje) Pero Crnogorac ( novinar Večernjeg lista) te Ivan Čutura.

Sljedeća su državna prvenstva gdje košarkašice Livna brane titule juniorskih i kadetskih prvakinja osvojenih prošle godine u Sarajevu.

SENIORKE
1. ŽKK Livno
2. ŽKK Zrinjski 2010

JUNIORKE:
1. ŽKK Livno
2. ŽKK Posušje
3. ŽKK Brotnjo
4. ŽKK Zrinjski 2010

Kadetkinje
1. ŽKK Livno
2. ŽKK Brotnjo
3. ŽKK Posusje
4. ŽKK Zrinjski 2010
Pretkadetkinje
1. ŽKK Livno
2. ŽKK Posušje
3. ŽKK Brotnjo
4. ŽKK Zrinjski 2010

Kopirati
Drag cursor here to close