Košarka

Lojo: Borit ćemo se za vrh bh. košarke, nedostajat će nam mečevi protiv Čelika

Sport / Košarka | 25. 09. 2017. u 12:14 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova sezona ženskog košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine počinje 21. listopada. 

Titulu prvaka brani ekipa sarajevskog Play Offa, a trener Sarajki Goran Lojo očekuje da će njegov tim i u sezoni 2017/18. kroz razvoj mladih igračica nastaviti s dobrim rezultatima u domaćem i međunarodnim natjecanjima.

''Očekujemo da ćemo kroz razvoj mladih igračica biti u samom vrhu bh. košarke. Nastojat ćemo da obranimo titulu, a očekuje nas i nova sezona ženske ABA lige gdje ćemo igrati s najboljim ekipama regije'', rekao je Lojo.

Dodaje da mu je veoma žao što je ekipa Čelika iz Zenice odustala od natjecanja, jer su se Zeničanke sa sarajevskim klubom svake godine ravnopravno borile za trofeje.

''Čelik ima tri titule prvaka BiH i nekoliko titula osvajača Kupa BiH. Prošle godine smo protiv njih igrali dva finala, a sada su na žalost košarke u BiH istupili iz natjecanja. Nedostajat će nam utakmice protiv rivala iz Zenice. Vidjet ćemo u kakvim sastavima će nastupiti ostale ekipe, ali ja očekujem da će Play Off opet biti u vrhu bh. košarke'', zaključio je Lojo.   

Trenerica tuzlanskog Jedinstva Mara Lakić - Brčaninović vjeruje da će nova sezona Prvenstva BiH donijeti veliki broj dobrih utakmica, te da je dobro što će veliki broj ekipa igrati sa domaćim igračicama.

''Zbog reprezentacije BiH dobro je da u prvenstvu nastupa veliki broj domaćih igračica. Moramo malo više obratiti pažnju na trenerski kadar koji trenutno nije na visokom nivou. Vjerujem da su najozbiljnije ekipe Banovića i Play Offa, a dosta je napredovao i Mladi Krajišnik, dok će se ostali najvjerojatnije boriti za ulazak u playoff'', izjavila je Lakić - Brčaninović. 

Žrijeb natjecateljskih brojeva za novu sezonu Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice obavljen je danas u Sarajevu, a voljom žrijeba, odlučeno je da se u prvom kolu sastanu:

Mladi Krajišnik – Livno
Brčanka – Play off
Bugojno – Rudar Sport
Željezničar – Sloboda
RMU Banovići – Jedinstvo

Slobodna je ekipa Orlovi.

Kopirati
Drag cursor here to close