Tvrdi La Repubblica

”Lulić će biti kažnjen za nesportsko ponašanje, ne za rasizam”

Sport / Nogomet | 06. 12. 2016. u 14:05 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema navodima uglednih rimskih dnevnih novina La Repubblica, nogometni reprezentativac BiH, Senad Lulić, neće biti kažnjen za rasizam, nego za nesportsko ponašanje, javlja Anadolu Agency (AA).

Lulić je poslije nedjeljnog gradskog derbija sa Romom (0:2) izjavio da je tamnoputi protivnički fudbaler Antonio Rudiger, reprezentativac Njemačke "prodavao čarape i šalove u Stuttgartu".

U toku je sjednica Disciplinske komisije Nogometnog saveza Italije na kojoj će biti donesena odluka o kazni za Lulića, odnosno razmatra se da li je imao ”rasističke namjere”.

Kako La Repubblica iz svojih izvora saznaje ”Disciplinska komisija je odbila navode o rasističkom ponašanju, te će Lulić biti kažnjen za nesportsko ponašanje”.

”Stoga će bh. reprezentativac umjesto deset i više utakmica kazne, dobiti dva ili tri susreta suspenzije”, piše spomenuti ugledni italijanski list.

Nedjeljni derbi Rima završen je pobjedom Rome rezultatom 2:0. Lulić je odigrao svih 90 minuta za Lazio, kao i njegov kolega iz bh. reprezentacije Edin Džeko za pobjednički tim.

Kopirati
Drag cursor here to close