Derbi

Mateo Kovačić sjajnim golom spasio Inter

Sport / Nogomet | 21. 12. 2014. u 22:12 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjem susretu ove godine u talijanskom nogometnom prvenstvu, derbiju 16. kola Serie A Inter i Lazio su na San Siru odigrali 2:2, a prvi pogodak za domaći sastav zabio je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Bio je to njegov drugi gol u posljednjih šest dana, te četvrti pogodak ove sezone. Lazio je poveo u drugoj minuti golom Felipea Andersona, a isti je igrač u 37. minuti povisio na 2-0.

Kovačić je sjajnim pogotkom s ruba kaznenog prostora vratio domaćine u život, a bod Interu donio je Palacio u 80. minuti. Bio je to njegov prvi pogodak u posljednjih sedam mjeseci, a zanimljivo posljednji put se upisao među strijelce upravo protiv Lazija.

Bh. reprezentativac Senad Lulić igrao je do 65. minute susreta.

Prvi dio sezone na vrhu ljestvice okončao je Juventus sa 39 bodova, Roma ima tri boda manje, a zatim slijede Lazio, Napoli i Sampdorija sa po 27 bodova. Zadnje tri pozicije koje vode u niži rang natjecanja drže Cagliari (12), Cesena (9) i Parma (6).

Talijansko prvenstvo se nastavlja petog siječnja. No ove godine još je jedan utakmica na rasporedu. Juventus i Napoli će 22. prosinca u Dohi odigrati talijanski Superkup.

Kopirati
Drag cursor here to close