Kapetanica reprezentacije

Merima Tanović: Budućnost ženskog nogometa

Lifestyle / Zdravlje | 27. 03. 2014. u 18:40 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sredinom ožujka u Sarajevu se održao turnir za juniorske ženske reprezentacije. Razvojni turnir igrao se pod okriljem UEFA-e i nastupile su četiri reprezentacije, Hrvatska, Crna Gora, Grčka i domaćin Bosna i Hercegovina. Turnir je osvojila BiH i to na uvjerljiv način.

Mlade igračice Momčila Stanića slavile su u sve tri utakmice, s ukupnom gol razlikom 7:0. U posljednjoj pobjedi 2:0 nad Crnom Gorom posljednji pogodak, stavivši svojevrsnu “točku na i”, postigla je mlada Mostarka Merima Tanović. Članica ekipe ŽN/FK Mostar nastupila je u sve tri utakmice turnira, a u posljednjoj je ponijela i kapetansku vrpcu.

“Taj turnir u Sarajevu nam je pružo tri izuzetno kvalitetne utakmice protiv jakih protivnika. Svi smo dali svoj maksimum i rezultat je došao sam od sebe”, kaže mlada Merima Tanović za Bljesak.info.

Njihov rezultat, te posebice uvjerljive pobjede nad Hrvatskom (3:0) i Grčkom (2:0), iznenadile su mnoge, s obzirom na stanje ženskog sporta u BiH, no igračice su pokazale da imaju potencijal.

“Osvajanjem ovog turnira smo pokazali da naša država ima jako dobru perspektivu za budućnost što se tiče ženskog nogometa. Otkako je osnovana ženska Premier liga ženski nogomet ide uzlaznom putanjom. Pred nama su kvalifikacije koje se održavaju u rujnu u Sarajevu i na nama ostaje da se do tada što bolje pripremimo”, dodaje mlada igračica.

Mlada Mostarka bila je jedina članica ŽN/FK Mostar, kluba koji je osnovan 2012. godine, a trenutno je lider Prve lige Federacije BiH i to u svojoj debitantskoj sezoni. Za to velike zasluge ima i Merima Tanović koja će ovog ljeta napuniti 18 godina. Za Bljesak.info kaže da se nogometom bavi od svoje 11. godine.

“Najprije sam trenirala mali nogomet u MNK Stari Grad Mostar zajedno s muškarcima. 2010. godine sam počela igrati za ŽFK Leotar iz Trebinja, ciji sam bila član sve do ove sezone od kada nastupam za ŽN/FK Mostar”.

U Mostaru su se djevojke uglavnom odlučivale za rukomet, kada su u pitanju ekipini sportovi, ponekad košarku ili odbojku, ali vrlo rijetko za nogomet.

“Nogomet sam zavoljela od svog ranog djetinjstva kada sam većinu svog slobodnog vremena provodila sa svojom sestrom i bratom upravo igrajući nogomet. U našem društvu bilo je vrlo malo djevojčica tako da smo i mi uvijek s dječacima zajedno igrali”.

Danas mladići češće oklijevaju igrati s njom nogometa, jer nije ugodno kada te na terenu osramoti djevojka.

“Haha! Vrlo često igram lopte s muškarcima, većinom se ne ljute na to, ali bude i smiješnih situacija”, zaključuje ova simpatična Mostarka.

Kopirati
Drag cursor here to close