ispunili misiju

Mladi olimpijci BiH svečano dočekani u Sarajevu

Sport / Flash | 02. 08. 2015. u 11:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi sportaši Bosne i Hercegovine, koji je su na Europskom olimpijskom festivalu mladih u Tbilisiju uspješno predstavljali našu zemlju, danas su svečano dočekani na Sarajevskom aerodomu. Osvajanjem zlatne medalje na košarkaškom turniru kedatska reprezentacija, pod vodstvom selektora Josipa Pandže, izborila je i prvo najsjajnije odličje za BiH na "omladinskoj olimpijadi" i ostvarila jedan od najvećih uspjeha u povijesti bh. košarke.

Za bh. tim, koji je u finalu u subotu pobijedio selekciju Španjolske sa 89:79, nastupili su Džanan Musa (kapetan) , Njegoš Sikiraš, Sani Čampara, Lazar Mutić, Emir Čerkezović, Vedran Mirković, Aljoša Janković, Timur Ovčina, Srđan Kočić, Adi Alikadić, Nikola Đaković i Amar Barukčija.

Potpredjednik Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine Izet Rađo na pres-konferenciji je kazao da je OK ispunio svoju misiju.

‘’Ono što nas najviše raduje je da su naši sportaši u Tbilisiju napravili svoje najbolje rezultate, a košarkaši su nam donijeli ogromu radost. Ovo je, kada su u pitanju kolektivni sportovi, jedina selekcija koja je obradovala BiH. Zamislimo samo kakve bi rezultate imali da iza ovakvih momaka stoji država. U tom smislu nadam se da će u vremenima koja dolaze ljudi koji su odgovorni za sport, koji najbolje i najreprezentativnije predstavlja ovu zemlju, promijeniti koncept i prepoznati potencijal koji imamo ‘’, kazao je Rađo.

Izbornik Josip Pandža izrazio je zahvanost Košarkaškom savezu BiH i OKBiH, koji su uprkos teškoj materijalnoj situaciju, omogućili maksimalne uvjete za pripreme.

‘’Hvala momcima koji su u 30 dana priprema ispoštovali sve što se od njih tražilo. Napravili smo veliko iznenađenje, pogotovo u utakmici protiv Španjolske, koja je velesila. Momci su pokazali karater, sve su nas iznenadili i oduševili. Oni su najzaslužniji za prvo mjesto’’, izjavio je Pandža. Kapetan bh. kadeta Džanan Musa kazao je da su naši mladi košarkaši ginuli za svaku loptu, borili se za državni dres i dali zadnji atom snage da bi osvojili zlato.

‘’Iako smo napravili veliki rezultat mi na ovome nećemo stati. Već za dva dana putujemo na Europsko prvenstvo u Litavniju i smatram da možemo dosta napraviti na tom natjecanju. Mi ćemo se truditi, da ostvarimo što bolji plasman i pokušamo ponoviti ovaj rezultat ‘’, rekao je Musa.

Generalni tajnik KSBiH Harun Mahmutović kazao je da je sretan što prva zlatna medalja u BiH dolazi ispred ovog saveza.

‘’Ovaj projekt je osmišljen i napravljen još prije godinu dana i zajednički financiran sa OK BiH. Ovi momci su to zaslužili i vratili nam na najbolji način osvojivši zlato’’, kazao je Mahmutović. Pored košarka uspješan nastup na EYOFU ostvarili su i atletičari, od kojih su troje izobrili nastup u finalnim natjecanjima, te judisti i plivači.

Na EYOF-u je sudjelovalo više od 3800 sportaša iz 50 europskih zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close