Jedina neporažena momčad

Mladost preokrenula protiv Širokog i izbila na drugo mjesto!

Sport / Nogomet | 28. 08. 2016. u 17:02 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjem susretu sedmog kola Premijer lige BiH Mladost je u Doboju kod Kaknja slavila protiv Širokog Brijega 3:1 čime su izbili na drugo mjesto ljestvice.

Prvo poluvrijeme nije donijelo izglednije prilike, a obje momčadi su imale po jednu izgledniju priliku. No, na veća uzbuđenja čekalo se do drugog poluvremena.

Kapetan ''Plavo-bijelih'' Wagner Santos Lago u 73. minuti majstorski je glavom pogodio vrata Haždića za 0:1 nakon ubačaja Stefana Barića. Bio je to 113. Wagnerov pogodak u Premijer lige BiH. I kada se činilo da će Široki u Doboju kod Kaknja slaviti svoju treću uzastopnu pobjedu, dogodio se veliki preokret.

Svega dvije minute, prekid za domaće, vratar Antonio Soldo osvojio je loptu i legao na pod, no iznenađujuće mu je ispala te ju je Gačan proslijedio Husiću koji je pogodio za 1:1.

U 85. minuti Marković je na rubu šesnaesterca srušio Boškovića, glavni sudac Irfan Peljto nije se oglasio, no sa zakašnjenjem mu je jedanaesterac signalizirao pomoćni sudac Davor Beljo. Precizan s ''bijele točke'' bio je Goran Brkić za veliko slavlje domaćih navijača.

Već u sljedećoj minuti neviđeni raspad u igri Širokog - na sredini terena gosti gube loptu, Husić se prošetao obranom i matirao Soldu za uvjerljivo slavlje Mladosti koja je i dalje nakon sedam kola jedina neporažena momčad u ligi.

Širokom Brijegu je ovo bio pak drugi poraz u sezoni te trenutačno zauzima sedmo mjesto s devet bodova. Mladost DK zabilježila je svoj povijesni uspjeh jer su s 13 bodova izbili na drugo mjesto premijerligaške ljestvice.

Sljedeće kolo na rasporedu je za dva tjedna. Široki Brijeg na Pecari dočekuje Metalleghe iz Jajca, dok Mladost DK gostuje u Tuzli kod Slobode koja se nalazi na trećem mjestu s istim brojem bodova.

MLADOST: Hadžić, Galić, Husić, Kuzmanović, Musić, Hodžić, Brkić, Jusufović (32. Gačan), Ramović (73. Šišić), Karahmet (46. Bošković), Isaković.

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Ćorić, Plazonić, Ivanković, Wagner, Ćorluka, Menalo (64. Barić), Sesar, Brekalo, Bralić, Marković (83. Lončar).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close