Kup BiH

Mostarski derbi: Zrinjski s ukupnih 5:1 u četvrtfinale

Sport / Nogomet | 26. 10. 2016. u 11:33 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 500 gledatelja došlo je u Vrapčiće ispratiti uzvratni susret osmine finala Kupa, a kao i u prvom duelu Veleža i Zrinjskog, vidjeli su trijumf bh. prvaka. 

Nakon 3:0 u prvoj utakmici Pod Bijelim brijegom, Zrinjski je plasman u četvrtfinale ovjerio s 2:1 u Vrapčićima - oba pogotka za Plemiće potpisao je Toni Jović, navijače Rođenih obradovao je Dino Ćemalović.

Voloder, Alikadić, Jakirović, Jazvin, Uzun, Ćemalović, Lukomirak, Tatar, Memić, Papaz i Zvonić startali su za Velež, u prvih jedanaest Zrinjskog našli su se Vasilj, Radeljić, Pehar, Jović, Miketek, Stojanović, Sivrić, Petrak, Jakovljević, Filipović i Mrkaić.

U 11. minuti Toni Jović je lagano prošao pored obrane domaćina i iskosa s lijeve strane doveo Plemiće u vodstvo - bio je to drugi njegov gol u dresu s lentom, prvi je postigao prošlog tjedna, u prvom duelu s Rođenima. 

U 18. minuti Jović je opet strijelac - lopta se odbijala u šesnaestercu da bi je u mrežu pospremio ofenzivac koji je u Mostar došao iz banjalučkog Borca. 

Velež je prvi put zaprijetio u 30. minuti kada je Tatar oklijevao u šesnaestercu, da bi ometan gostujućim defanzivcima loše tukao. 

Ćemalović smanjio

Nastavak je počeo novom prilikom Plemća - u 50. minuti Mrkaić je pogodio gredu, od koje se lopta odbila na gol liniju, što su Rođeni zatim očistili, a zatim su domaći smanjili zaostatak. 

Samo minutu kasnije Dino Ćemalović je kopirao Jovićev prvi gol i pogodio za 1:2. Bio je to prvi pogodak Veleža Zrinjskom nakon tri vezana duela u kojima Rođeni nisu zabili.

U 66. Bjelokošćanin Kouadio našao se u sjajnoj situaciji nakon što ga je proigrao Mrkaić, no iskazao se Voloder. 

Velež je do kraja utakmice pokušavao izjednačiti, no Rođeni su se na kraju morali pomiriti s časnim porazom koji je mgao biti i uvjerljiviji da je Miloš Filipović u 90. minuti gađao ispod grede, a ne u nju. 

Velež u subotu u Prvoj ligi FBiH čeka visočku Bosnu, Zrinjski u Premijer ligi BiH gostuje Olimpicu. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close