napredak

Mostarski treneri napokon u stručnim stožerima reprezentacija

Sport / Košarka | 17. 06. 2016. u 11:59 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je oduvijek bio pogodno tlo za ‘uspijevanje’ kvalitetnih košarkaša.

Počevši još od člana Kuće slavnih Dražena Dalipagića, preko nekadašnjeg najboljeg juniora Europe Josipa Sesara, pa sve do NBA košarkaša Bojana Bogdanovića.

I to su samo oni najpoznatiji košarkaši, jer u Mostaru su prve košarkaške korake naučili i drugi manje ili više poznati košarkaši (Marin Rozić, Dženan Rahimić, Ermin Jazvin, Samir Lerić, Vedran Princ, Pero Dujmović...).

No, Mostar se po pitanju košarkaške struke nije imao čime pohvaliti. Ipak, stvari idu na bolje. Naime, nekoliko trenera iz Mostara od ovog ljeta uključeno je u rad s mladim košarkaškim selekcijama Bosne i Hercegovine, pa i Hrvatske.

Mladu hrvatsku reprezentaciju preuzeo je Josip Sesar, a u mladoj reprezentaciji BiH pomoćnici su dvojica mostarskih trenera. Novi izbornik Senad Muminović uzeo je u svoj stručni stožer pomoćnog trenera iz Zrinjskog Mirana Pehara te Samira Lerića, koji je u završnici prošle sezone vodio mostarski Student.

Lerić je legenda košarkaške reprezentacije BiH, igrao je na čak pet europskih prvenstava, od 1997. do 2005., pa je bilo i krajnje vrijeme da ga Košarkaški savez Bosne i Hercegovine uključi u rad s mlađima, kako bi im prenio ogromno iskustvo.

U mladim selekcijama još je jedan Mostarac, Boris Džidić, Lerićev bivši suradnik iz Studenta, koji je u stručnom stožeru juniorske reprezentacije.

Kopirati
Drag cursor here to close