Odjednom umoran

Nurkić iznenada napustio reprezentaciju!

Sport / Flash | 30. 07. 2014. u 14:33 I.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jusuf Nurkić, centar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i NBA ekipe Denver Nuggets, otputovao je u Zagreb na liječničke preglede i trebao bi se vratiti u Sarajevo do večeras, ali njegov povratak u tabor reprezentacije BiH je pod znakom pitanja.

Nurkić je po odlasku u Zagreb javio Košarkaškom savezu BiH da ''osjeća veliki umor nakon naporne sezone'', te da je upitno hoće li biti na raspolaganju izborniku BiH Dušku Ivanoviću za predstojeće kvalifikacije za Eurobasket 2015. godine, saznaje Fena.

Talentirani centar u nekoliko navrata je izjavljivao da će uvijek biti na raspolaganju reprezentaciji BiH, što je pokazao dolaskom u Sarajevo na europsko prvenstvo za košarkaše do 20 godina B divizije, iako je nekoliko dana prije toga potpisao svoj najveći ugovor u karijeri s Nuggetsima.

Predstavnici KS BiH konstantno su u kontaktu s košarkašem i nadaju se da će se Nurkić ipak vratiti u Sarajevo i pomoći reprezentaciji u kvalifikacijskom ciklusu, u kojem BiH očekuju utakmice protiv Velike Britanije i Islanda.

Kopirati
Drag cursor here to close