Play-off Europske lige

Odlična utakmica u sjajnom ambijentu: Borussia slavila na punom Koševu

Sport / Nogomet | 21. 08. 2014. u 20:38 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji preostali predstavnik Bosne i Hercegovine u europskim natjecanjima, FK Sarajevo, poražen je od Borussije Mönchengladbach u prvoj utakmici play-offa Europske lige 2:3. Borussia je očekivano slavila na Koševu, no Sarajevo je pružilo odličan otpor momčadi koja je prošle sezone bila šesta u Bundesligi.

U fantastičnom ambijentu, pred oko 25.000 gledatelja, Sarajevo je dobrim dijelom utakmice bilo u najmanju ruku ravnopravno. No Borussia je ipak jača momčad, a imala je i raspoloženog Zeničanina Branimira Hrgotu koji je postigao dva gola i u završnici još pogodio stativu.

Sarajlije će tako morati po čudo u uzvratu u Mönchengladbachu, no za utjehu im ostaje činjenica da su se odlično nosili s jednim bundesligašem.

Borussia je povela već u 11. minutu kada je Andre Hahn zakucao jednu odbijenu loptu pod prečku Bandovićevog gola. No nakon primljenog gola Sarajevo nije palo, štoviše na krilima publike opasno je zaprijetilo preko Miloša Stojčeva u dva navrata.

Domaćin je do zasluženog izjednačenja došao u 26. minuti kada je nakon ubačaja Velkoskog Bojan Puzigaća glavom pogodio za delirij na tribinama. Iako je u prvom poluvremenu Sarajevo odlično igralo na odmor je otišlo sa zaostatkom.

Hahn je ubacio, Bandović katastrofalno griješi i Hrgoti nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

U drugom dijelu trener Sarajeva Dženan Uščuplić u igru je umjesto Ševke Okuća ubacio mladog Duljevića, a ovaj je u 59. minuti pogodio za novo izjednačenje i ludnicu na tribinama. Ipak, kako je vrijeme odmicalo gosti su preuzimali konce igre.

U 70. minuti Berberović je s linije izbacio šut Johnsona, no tri minute kasnije Hrgota fantastičnim udarcem dovodi Borussiju u novo vodstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close