Jablaničko ljeto 2015.

Održan tradicionalni Veslački maraton na Jablaničkom jezeru

Sport / Flash | 03. 08. 2015. u 07:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije „Jablaničko ljeto 2015“, u subotu, 1. kolovoza 2015. godine, pod pokroviteljstvom Općine Jablanica i u organizaciji Omladinskog kluba „Pod istim suncem“, održan je jedanaesti, tradicionalni Veslački maraton na Jablaničkom jezeru.

Uz prisustvo brojnih poklonika ove manifestacije i gostiju iz političkog, vjerskog i gospodarskog života općine Jablanica, na otvaranju ove tradicionalne manifestacije na plaži „Vila“ u Ostrošcu Općinski načelnik Salem Dedić posebno je istaknuo činjenicu da je održavanje manifestacije veslačkog maratona ujedno i odavanje počasti i sjećanje na tradicionalni drveni čamac koji je na Jablaničkom jezeru nakon potapljanja za stanovnike, naročito prekojezerskih sela, značio praktično sve.

''Zbog svega toga ovaj čamac i ova manifestacija su podsjećanje na našu prošlost ali i budućnost. Zahvaljujem se organizatorima „Veslačkog maratona“, Omladinskom klubu „Pod istim suncem“ Jablanica, te svima prisutnim koji su došli da uveličaju ovu našu manifestaciju “, istaknuo je načelnik Dedić.

Na stazi dugoj 4.210 metara od plaže „Vila“ Ostrožac do plaže „Peta“ u Donjem Paprasku natjecale su se 32 posade u drvenim tradicionalnim čamcima dužine 3,5 metara i dubine 50 centimetara. Pobjednička posada, Šahinović Smajo i Vođo Ragib, do cilja je stigla za 29 minuta i 34 sekude. Drugo plasirana posada, Husrep Fikreti Šehić Halid, stigla je 11 sekundi za pobjednikom, dok je treće plasirana posada, Kovačević Zijadi Graho Ramo, zaostala 3 minute za drugo plasiranom posadom.

Na cilju Veslačkog marato na naplaži “Peta” u Donjem Paprasku, u prisustvu brojnih promatrača, Općinski načelnik je pobjedničkim posadama uručio medalje, plakete i novčane nagrade u iznosu od 500, 300 i 200 konvertibilnih maraka, nakon čega je uslijedio glazbeno-zabavni program u izvedbi mladog pjevača Miralema Ramića.

Kopirati
Drag cursor here to close