EYOF

Olimpijska zastava ponovo u rukama Sarajlija

Sport / Flash | 31. 01. 2015. u 07:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva Ivo Komšić i Nenad Samardžija preuzeli su zastavu Europskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) u ime gradova domaćina 13. EYOF-a.

Tradicionalna primopredaja domaćinstva održana je u petak uvečer na svečanosti zatvaranja EYOF-a 2015. u Montafonu (Austrija).

Sarajevo i Istočno Sarajevo 2017. će biti domaćini EYOF-a, a to će biti najveći sportski događaj nakon zimske Olimpijade 1984., peiopćeno je iz Gradske uprave.

Sportaši iz europskih zemalja natjecat će se na olimpijskim planinama Bjelašnici, Igmanu i Jahorini u sedam zimskih sportova.

Gradonačelnici su istaknuli veliku želju za organizacijom ovog događaja mladosti, sporta i turizma koji predstavlja snažnu promociju za Sarajevo i Istočno Sarajevo, za Bosnu i Hercegovinu i izuzetnu priliku za mlade.

''Nedavno smo proslavili 30. godišnjicu sarajevske Olimpijade, kada smo pokazali da možemo biti snažniji, bolji, sigurniji u pravom olimpijskom duhu. Naša je namjera ponoviti to i biti još uspješniji 2017. na evropskom omladinskom olimpijskom festivalu'', naglasio je Komšić.

Gradonačelnik Sarajeva je svoje obraćanje završio riječima: "Preuzimajući zastavu Europskog olimpijskog odbora, prihvatili smo i veliku odgovornost Festivala, a sve da bi promovirali univerzalne vrijednosti olimpijskog duha: mir, prijateljstvo i pošteno natjecanje. Vidimo se u Sarajevu, 11. veljače 2017. godine", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close