Potres na pOljudu

Otac nogometaša napao predsjednika Hajduka

Sport / Nogomet | 07. 12. 2016. u 14:20 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fizički i verbalno, uz prijetnje smrću, danas je nešto nakon 10 sati u svom uredu na stadionu Poljud u Splitu napadnut Ivan Kos, predsjednik Uprave, priopćeno je iz HNK Hajduk, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednika Uprave HNK Hajduk napao je tokom sastanka roditelj jednog prvotimca koji je bio u pratnji dvojice suradnika od kojih se jedan predstavio kao zastupnik igrača.

"Za danas je roditelj zatražio sastanak s predsjednikom Uprave HNK Hajduk. Razgovor od strane roditelja i saradnika s jedne strane, te predsjednika Uprave HNK Hajduk išao je isključivo u smjeru nezadovoljstva statusom sina u prvoj momčadi HNK Hajduk, a nakon što mu je u više navrata ponovljeno kako pritisaka na trenera prve momčadi HNK Hajduk neće i ne smije biti, zatražen je i raskid ugovora na štetu kluba”, stoji u klupskom saopćenju.

“S obzirom na to da taj igrač HNK Hajduk ima profesionalni ugovor i ne postoji nikakva pravna osnova za raskid na štetu kluba (klub mu ispunjava sve obveze iz ugovora), predsjednik Uprave HNK Hajduk je u cilju zaštite kluba tu informaciju ponovio roditelju i saradnicima. Nakon što u nekoliko navrata nije udovoljeno njegovom zahtjevu roditelj je fizički nasrnuo na predsjednika Uprave HNK Hajduk, potom i verbalno. Daljnji fizički kontakt spriječio je jedan od dvojice prisutnih saradnika", dodaje se u priopćenju. 

U splitskom klubu navode i da "je spomenuti roditelj i ranije, u nekoliko navrata verbalno vršio pritisak prema uposlenicima HNK Hajduk, a danas je situacija kulminirala incidentom na koji je Hajduk morao reagirati".

"Sve je prijavljeno policiji koja je izvršila uviđaj te je podnesena i kaznena prijava prijetnje", tvrde u HNK Hajduk, dodajući: "HNK Hajduk osuđuje svaki oblik nasilja, a istovremeno neće dopustiti i niti jedan oblik pritiska prema stručnom stožeru prve i druge momčadi, trenerima svih selekcija Akademije kluba, te općenito uposlenicima ili Upravi kluba".

Prema neslužbenim i nepotvrđenim informacijama, predsjednika Hajduka napao je otac igrača Frane Vojkovića, kojeg je policija privela i protiv kojeg će biti podnesena "kaznena prijava za prijetnju", piše Anadolu Agency.

Kopirati
Drag cursor here to close