Zrinjski - Radnik 2:1

Plemići pobjedom krenuli po obranu naslova

Sport / Nogomet | 24. 07. 2016. u 21:32 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski pobjedom je krenuo u obranu naslova. U okviru prvog kola Premijer lige, u svojevrsnom 'Superkupu', prvak Zrinjski svladao je pobjednika Kupa iz prošle sezone, Radnik iz Bijeljine s 2:1.

Domaći su poveli golom Slobodana Jakovljevića, stopera koji je stigao upravo iz Radnika, koji je pogodio na asistenciju Ivana Peke u 17. minuti.

Zrinjski je dominaciju okrunio drugim pogotkom u 61., kada je Jasmin Mešanović bio strijelac, nakon što je dobar dio posla odradio Ognjen Todorović.

Plemići su možda mogli i do uvjerljviije pobjede, no 15 minuta prije kraja Matija Katanec isključen je zbog drugog žutog kartona, pa je trener Vinko Marinović morao izvesti Bilbiju i zatvoriti utakmicu.

Ipak, na samom kraju utakmice Mario Barić katastrofalno je pogriješio, pa je Marko Obradović postavio konačnih 2:1.

Ovom pobjedom Zrinjski ne samo da je trijumfalno otvorio novu sezonu, nego se i napunio samopouzdanjem uoči derbija kod Sarajeva u idućeg kolu.

Zrinjskom priznanje za fair-play

Aktualni prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, dobio je prije početka utakmice još jedno priznanje i to za fair play. Trofej za fair-play kapetanu Zrinjskog Danijelu Stojanoviću uručio je predsjednik natjecateljske komisije Rudolf Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close