Europska liga

Pobjeda Rijeke nad Standardom

Sport / Flash | 27. 11. 2014. u 20:31 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu petog kola G skupine Europske lige nogometaši Rijeke su na stadionu Kantrida pobijedili Standard 2:0 i ostali u igri za plasman u drugi krug natjecanja.

Golove za drugu pobjedu Rijeke u skupini postigli su Moises (25) i Andrej Kramarić (34-11m).

Nažalost, u drugom susretu iz ove skupine Feyenoord je u Rotterdamu pobijedio Sevillu 2:0, pa će Rijeka za prolaz morati u zadnjem kolu na gostovanju pobijediti aktualnog pobjednika Europske lige. Golove za Feyenoord koji je osigurao prolaz postigli su Jens Toornstra (56) i Karim El Ahmadi (83).

Na ljestvici vodi Feyenoord s devet bodova, Sevilla ima osam, a Rijeka sedam bodova. Na začelju je Standard sa četiri boda. U posljednjem kolu, 11. prosinca sastaju se Sevilla - Rijeka, te Standard - Feyenoord.

Rijeka je protiv Standarda pružila sasvim sigurno svoju najbolju predstavu ove sezone, posebice prvih 45 minuta tijekom koji je briljirala. Kekova družina je u svim segmentima igre nadigrala suparnika. Domaćin je postigao dva gola, imao jednu vratnicu i još jedan promašeni zicer.

Rijeka je mogla do vodstva već u petoj minuti utakmice. Kramarić se sjajnim driblingom riješio čuvara i uputio povratnu loptu, Moisesov je odlično pucao i kada je belgijski vratar već bio savladan, loptu je na gol crti zaustavio Van Damme. U 22. minuti pogodak je mogao postići i Kramarić, no uzdrmao je vratnicu.
Sjajnu igru Rijeka je okrunila vodstvom u 25. minuti. Jajalo je ubacio iz kornera, a Moises glavom svladao Yohanna Thurama-Uliena. Korak bliže pobjedi domaćin je stigao u 34. minuti kada je Kramarić nakon sjajnog solo prodora izborio jedanaesterac i isključenje Dine Arslanagića. Rijekin napadač mirno je realizirao kazneni udarac za vodstvo 2:0.

Na otvaranju drugog dijela Standard je zaprijetio, no bez konkretne završnice. Nisu pomogle niti tri izmjene koje je gostujući strateg Ivan Vukomanović vrlo brzo napravio. Najbliže golu gosti su bili u 80. minuti kada je Mpoku sjajno pucao iz slobodnog udarca, a Vargić još ljepše obranio. Rijeka je kontrolirala igru i do konca susreta zadržala prednost.

RIJEKA - STANDARD 2-0

RIJEKA. Stadion Kantrida - 10.000 gledatelja; Sudac: Stephan Studer (Švicarska);

Strijelci: 1-0 Moises (25), 2-0 Kramarić (34-11m)

Crveni karton: Arslanagić (32)

RIJEKA: Vargić - Tomečak, Lešković, Mitrović, Vešović - Jajalo (od 77. Cvijanović), Močinić - Jugović, Moises (od 89. Krstanović), Sharbini (od 66. Kvržić) - Kramarić
STANDARD: Thuram-Ulien - Van Damme, Ciman, Arslanagić, Milec - De Start, Trebel, Mpoku, Mujangi Bia (od 68. Ono) - Araujo (od 58. Watt), De Camargo (od 46. Lumanza)

Kopirati
Drag cursor here to close