Bizaran razlog

Pogledajte u kojim dresovima će igrati Široki Brijeg u Kazahstanu

Sport / Nogomet | 06. 07. 2017. u 13:09 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega danas od 17.00 sati na stadionu u kazahstanskom Almatyju igraju uzvratni susret prvog pretkola Europske lige protiv Ordabasyja te brane prednost od 2:0 iz prvog susreta na Pecari.

Zanimljivo, Širokobriježani će ovaj susreti igrati u žuto-crnim dresovima proizvođača Nike iako ste na portalu Bljesak.info prije desetak dana mogli ekskluzivno pogledati nove plave i bijele dresove proizvođača Legea.

Razlog je pomalo biziran - Široki Brijeg i Ordabasy dogovorili su prije utakmice da će domaćin igrati u bijelim dresovima, a hercegovačka momčad u plavim, no Kazahstanci su se u posljednji trenutak predomislili te su inzistirali da oni igraju u plavim dresovima. Problem je tako nastao jer Širokobriježani nemaju sa sobom gostujuću bijelu garnituru dresova jer su prema prethodnom dogovoru s domaćinom ponijeli samo plavu.

Iako se po pravilima UEFA-e domaćin prilagođava gostu, oni nisu pokazali ''fair-play'' po tom pitanju te su primorali Širokobriježane na kupnju novih dresova. Žuto-crne dresove kupili su u službenom fan shopu domaćeg kluba Kairata, inače rivala momčadi Ordabasy, koji su im izašli u susret te su im otisnuli grb kluba, brojeve i logo glavnog sponzora na novu garnituru.

Vrijedi istaknuti činjenicu da UEFA-in delegat nije htio reagirati po ovome pitanju.

Široki Brijeg će tako nakon 10 godina prvi put zaigrati u žutim dresovima koje su posljednji put nosili kada je klub slavio jubilej 60 godina postojanja. Podsjetimo, prvi dresovi u povijesti Širokog Brijega odnosno tadašnje Mladosti iz 1948. godine bili su upravo žuti.

Susret Ordabasy - Široki Brijeg igra se od 17.00 sati uz izravan prijenos na službenoj web stranici Nogometnog kluba Široki Brijeg.

NK Široki Brijeg - Službene stranice kluba

NK Široki Brijeg - Službena stranica nogometnog kluba iz Širokog Brijega

Kopirati
Drag cursor here to close