Liga prvaka

Povijest se ponovila: Zrinjski opet izvukao Maribor

Sport / Nogomet | 19. 06. 2017. u 10:02 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski će u svojoj petoj kampanji u kvalifikacijama za Ligu prvaka igrati protiv Maribora protiv kojeg se već susretao u Europi, čime je ispunjena želja čelništva i struke bh. prvaka. 

Tako je htio današnji ždrijeb u Nyonu, koji za razliku od prošlih godina nije bio regionalno uvjetovan - podskupine su oformljene na način da je Zrinjski u današnji ždrijeb ušao iščekujući protivnika iz društva Celtic (Škotska), Legia (Poljska), Maribor (Slovenija), Malmo (Švedska), Rosenborg (Norveška) i Hafnarfjordur (Island).

Zrinjski i Maribor  susreli su se prije tri godine, kada su Slovenci prošli dalje nakon 0:0 u Mostaru i 2:0 na svom travnjaku, a od tada se dosta toga promijenilo u najboljem slovenskom klubu, koji je u protekloj sezoni vratio primat nakon što je 2016. dominaciju Maribora nakratko prekinula Olimpija.

Zlatko Zahovič i dalje je sportski direktor, na klupi je opet Darko Milanič, trofejni trener koji je s Mariborom osvojio četiri naslova u razdoblju od 2008. do 2013., a zanimljivo da dres Vijolica i dalje nosi Marcos Tavares, iza kojeg je već deset sezona u Ljudskom vrtu.

Prva utakmica 2. pretkola Lige prvaka igrat će se 11. ili 12 srpnja u Mostaru, uzvrat je sedam dana kasnije u Mariboru. 

Kopirati
Drag cursor here to close