Završen play off

Poznato i pet posljednjih sudionika skupina Lige prvaka

Sport / Nogomet | 23. 08. 2017. u 20:52 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liverpool, moskovski CSKA, lisabonski Sporting, azerbajdžanski Qarabag i ciparski APOEL posljednjih je pet klubova koji su izborili mjesto u grupnoj fazi nove sezone Lige prvaka, nakon uzvratnih utakmica doigravanja odigranih u srijedu.

Liverpool je prolaz osigurao u prvih 20 minuta dvoboja na Anfieldu. Naime, toliko je trebalo dvostrukom strijelcu Emreu Canu i Egipćaninu Salahu da donesu domaćoj momčadi prednost od 3-0 protiv Hoffenheima. Brazilac Firmino i Senegalac Mane sijali su paniku u obrani Nijemaca te asistirali ili sudjelovali u akcijama kod sva tri pogotka.

Uth je u 28. minuti vratio malo nade gostima, ali je ona trajala samo do četvrtog pogotka Liverpoola, koji je postigao Firmino. U 79. minuti hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić odlično je ubacio s lijeve strane, a Wagner glavom pogodio za konačnih 4-2, javlja Hina.

Qarabag je postao u srijedu prvi azerbajžanski klub koji se probio do grupne faze Lige prvaka, iako je poražen u Kopenhagenu sa 2-1. No, pogodak Južanoafrikanca Ndlovua donio je prvaku Azerbajdžana željeni rezultat, jer su Danci u prvom dvoboju poraženi sa 1-0 pa im je trebao još jedan gol za prolaz.

Sporting iz Lisabona je u drugom poluvremenu razbio rumunjski FCSB koji je do 60. minute imao obećavajućih 1-1. No, tada je prvo pogodio Acuna za 2-1, a kad je u 64. minuti Martins povisio vodstvo gostiju na 3-1, Rumunji su se raspali.

CSKA je pogocima Ščenikova i Dzagoeva u Moskvi potvrdio pobjedu iz prvog dvoboja sa švicarskim Young Boysima, a obrana APOEL-a izdržala je 90 minuta gostovanja u Pragu pa će se Liga prvaka ponovno igrati i na Cipru.

Kopirati
Drag cursor here to close