Split

Predstavnici BiH osvojili 15 medalja na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih

Sport / Nogomet | 23. 08. 2017. u 12:34 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na svečanoj ceremoniji na splitskoj rivi dodijeljene su medalje pobjednicima u 10 sportskih kategorija. Mlade sportaše i okupljene goste iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije prilikom svečanog zatvaranja pozdravili su i Luka Modrić, Dario Srna, Edin Džeko i Nemanja Matić. Sportske igre mladih već 21. godinu zaredom organizirale su svečanu završnicu na splitskoj rivi.

Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija su svojom velikom podrškom projektu i ove godine dobile domaćinstvo velike završnice Igara. Program je započeo dodjelom medalja pobjednicima Međunarodnog Velikog finala na kojoj je sudjelovalo 900 djece iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Mladi sportaši iz regije su od 19. do 21. kolovoza na sportskim borilištima u Splitu pokazali svoju borbenost, ali i fair play te smisao Igara, a to su druženje i propagiranje sportskog načina života. Natjecatelji iz Hrvatske ove godine okitili su se s 30 medalja kao i vršnjaci iz Srbije dok su ekipe i pojedinci iz Bosne i Hercegovine ove godine osvojili 15 odličja. Mladim sportašima i svim okupljenim gostima obratili su se, kroz video poruke, i proslavljeni svjetski nogometaši Luka Modrić, Dario Srna, Nemanja Matić i Edin Džeko, dugogodišnji prijatelji Igara.

Jedan od najboljih igrača na svijetu, Luka Modrić iz Madrida je uputio velike pozdrave:

''Veliko mi je zadovoljstvo što vas mogu pozdraviti u Splitu na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih. Čestitam svima na sudjelovanju i posebno pobjednicima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Sport i sportski način života su puno više od natjecanja, oni su druženje, prijateljstva za cijeli život i simbol životnih vrijednosti čiji ste vi najbolji primjer''.

Proslavljeni igrač Manchester Uniteda, Nemanja Matić uputio je čestitku svim pobjednicima :
''Izrazito mi je drago što vas mogu pozdraviti u Splitu na završnici Sportskih Igara mladih, najljepšoj i najpozitivnijoj sportskoj priči u regiji''.

Najbolji bosanskohercegovački nogometaš, Edin Džeko poželio je svim ovogodišnjim i budućim sudionicima Igara puno sreće, zabave i igre te jasno istaknuo: ''Igre su zakon!''

Predstavnik organizatora, Zdravko Marić, predsjednik organizacijskog odbora Sportskih igara mladih osvrnuo se na 21 godinu postojanja Igara, te još jednom istaknuo misiju i cilj Igara:

"Ono što moram istaknuti je da svoj djeci koja sudjeluju u Igrama, od njihovih samih početaka, sve aktivnosti besplatne i na to smo jako ponosni. Ovakve manifestacije, bilo sportske ili kulturne, važne su jer su prilika djeci da se zabavljaju i druže. Ove godine smo u sve tri zemlje imali čak 152.000 djece sudionika. Moram naglasiti da ne bismo uspjeli bez podrške vlada Republike Hrvatske, Srbije, BiH te misije američke agencije za međunarodni razvoj USAID u Bosni i Hercegovini.''

Okupljenima su se obratili i Darko Vučić, načelnika Sektora za razvoj sporta u Središnjem državnom uredu za sport, Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije, Ivana Jovanović, predsjednica Sportskih igara mladih Srbije, Ena Jažić, PR menadžerica Sportskih igara mladih BiH, te Željko Tanasković, predsjednik Saveza za školski sport Srbije.

Svi govornici su u svojim porukama naglasili važnost sportskog načina života i inicijativa za promicanje sportskih vrijednosti među djecom i mladima. Na dodjeli su bili nazočni i partneri Igara koji svojom podrškom iz godine u godinu omogućavaju daljnji rast Igara, a posebno se istaknuo regionalni partner The Coca-Cola Company i Coca-Cola Hellenic bottling company. Zajedničkim gašenjem plamena, Sportske igre mladih proglašene su zatvorenima.

Popis organizacija i poznatih osoba koje podržavaju Igre je poduga, a među njima su Međunarodni olimpijski odbor i Europska komisija. Podržavaju ih i sir David Richards, Predrag Mijatović, Jose Mourinho, David Beckham, Sven Goran Eriksson, Lennart Johansson, Franz Beckenbauer, Jose Navarro i Arkady Dvorkovich.

Kopirati
Drag cursor here to close