El Clasico

Real Madrid slavio nad Barcelonom

Sport / Nogomet | 25. 10. 2014. u 18:17 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U najvećem derbiju Primere Real Madrid je na svom Bernabeu pobijedio Barcelonu s 3:1, te tako katalanskom klubu nanio prvi poraz u sezoni.

El Clasico na Bernabeu opravdao je velika očekivanja, Barcelona je povela pogotkom Neymara u 3. minuti, a Real je preokrenuo zgodicima Cristiana Ronalda (35-11m), Pepea (50) i Karima Benzeme (61).

Luka Modrić je igrao do 88. minute i bio je najbolji pojedinac Reala i utakmice, dok je Ivan Rakitić kod Barcelone ušao u igru u 60. minuti, te je Hrvatska po prvi puta imala dvojicu igrača na najvećem svjetskom derbiju.

Barca je povela već u 3. minuti kada je, nakon akcije Messija i Suareza, Neymar prošao dvojicu braniča Reala i neobranjivim šutem pogodio sami kut vrata. U 10. minuti Benzema je pogodio gredu, a lijepu šansu je propustio i Messi odmah potom. U 35. minuti Real je izjednačio nakon što je Pique igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Ronaldo zabio iz jedanaesterca. Bio je to Barcelonin prvi primljeni pogodak u ovosezonskoj Primeri.

U 50. minuti Real je poveo. Udarac s kuta izveo je Kroos, a najviši je u skoku Pepe, koji lako glavom pogađa. Pet minuta kasnije Mathieu je opalio s više od 25 metara, a Casillas taj udarac vadi iz samih rašlji. U 60. minuti u igru ulazi Rakitić umjesto Xavija, a samo nekoliko sekundi kasnije Real vodi s 3:1. Nevjerojatnu pogrešku čine Iniesta i Mascherano, koji su između sebe propustili Isca, a čistu kontru završava Benzema preciznim udarcem od vratnice u mrežu. Taj pogodak je posve šokirao igrače gostiju, koji su jalovo napadali bez ijedne izrazite prilike, dok je Real prijetio iz protunapada.

U 88. minuti Modrić je izašao s terena ispraćen ovacijama cijelog Bernabeua. Hrvatski playmaker je El Clasico završio s 89 posto točnih dodavanja.

Kataloncima tako u 169. derbiju nije pomogao niti Luis Suarez, koji je igrao od prve minute u prvoj službenoj utakmici za novi klub nakon četveromjesečne suspenzije.

Unatoč porazu, na ljestvici Primere nakon devet kola vodi Barcelona s 22 boda, a Real je drugi s 21 bodom.

Kopirati
Drag cursor here to close