Superkup

Real nokautirao Barcu na Nou Campu

Sport / Nogomet | 13. 08. 2017. u 22:05 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid napravio je veliki korak prema drugom trofeju sezone. Nakon što su već osvojili UEFA-in Superkup protiv Manchester Uniteda pobjedom 2:1, večeras su slavili s 3:1 na Nou Campu protiv Barcelone.

Malo smo toga vidjeli u prvih desetak minuta, Real je napravio dobar presing na početku, pa se na prvu priliku čekalo do 10. minute kada je dugo loptu primio Suarez, no udarac je išao ravno u Navasa. Kraljevi su zaprijetili u 18. minuti kada je Isco na lijevoj strani u šesnaestercu lomio Vidala i onda pucao, međutim u vanjski dio mreže. Messi je u 25. minuti imao priliku iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane, no njegov udarac desnom nogom odlazi preko gola. Opasno je bilo pred golom Barce u 29. minuti kada je Marcelo prošao po lijevoj strani, ali ispred Balea čisti Alba. U 30. minuti okušao je udarac Casemiro, međutim bio je to lagan zadatak za Ter Stegena, piše Goal.com. 

Najbolju priliku vidjeli smo smo u 37. minuti kada je Isco prošao po lijevoj strani i ubacio u sredinu za Balea, čiji udarac s 10-ak metara refleksnom reakcijom Ter Stegen odbija u korner. Nakon prvih 45 minuta malo je bilo onih koji su mogli biti zadovoljni prikazanim na Nou Campu, jer nijedna momčad nije pokazala ništa.

Real je do vodstva stigao u 49. minuti autogolom Piquea. Marcelo je ubacio s lijeve strane, a branič Barcelone postavio nogu od kojeg se lopta odbila u mrežu Ter Stegena. Samo minutu kasnije gotovo identična situacija pred golom Katalonaca, no ovog puta lopta se od braniča domaćina odbija u korner. U 52. minuti opasno je pred golom kraljeva kada je Deulofeu dobio loptu na lijevoj strani, no njegov ubačaj nije došao do Messija koji je bio na pet metara. Real je u 55. minuti imao sjajnu priliku i za drugi gol, no Alba je požrtvovnim startom s crte očistio udarac Carvajala.

Cristiano Ronaldo priliku za igru dobio je u 58. minuti kada je zamijenio Benzemu uz salvu zvižduka s Nou Campa. Samo minutu kasnije zaprijetila je Barcelona preko Suareza čiji udarac glavom ispod grede vadi Navas. Barca je nakon toga krenula puno ofenzivnije, no prvu pravu priliku vidjeli smo pred njihovim golom kada je u 70. minuti atraktivno pokušao Ronaldo, ali odlazi to pokraj gola. Samo minutu kasnije Marcelo snažno puca iskosa s lijeve strane, a Ter Stegen kao rukometni golman skida to jednom rukom. U 74. minuti Busquets je bio sam na deset metara neometan, no loptu šalje nebu pod oblake.

Ipak, u 77. minuti Barca je stigla do izjednačenja i to nakon vrlo sumnjivog jedanaesterca koji je sudac dao Katalonacima nakon duela Suareza i Navasa. Siguran realizator bio je Messi. No, samo tri minute kasnije Real je stigao do novog vodstva i to nakon fantastičnog gola Ronalda koji je istrčao kontru i sjajno zabio s ruba šesnaesterca. Dvije minute kasnije Portugalac je srušen u kaznenom prostoru Katalonaca i opravdano je tražio jedanaesterac, no ovog puta sudac je ostao nijem, a kako je Ronaldo žustro reagirao i gurnuo suca, dobio je žuti karton. A zvijezdi Reala to je bio drugi žuti karton jer prvi je dobio prilikom proslave gola, piše Goal.com.

Iako s igračem manje, Real u 90. minuti zabio i treći gol, kada je fantastično s ruba šesnaesterca u mrežu Ter Stegena loptu zakucao Asensio.

Kao što je već poznato, Luka Modrić nije imao pravo nastupa zbog crvenog kartona koji je dobio u Superkupu još 2014. protiv Atletica. Kovačić je kod Reala igrao do 68. minute, a Rakitić kod Barcelone do 83.

Kopirati
Drag cursor here to close