Premijer liga BiH

Široki iz jedanaesterca do pobjede nad fenjerašom Vitezom

Sport / Nogomet | 24. 09. 2017. u 15:55 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega s minimalnih 1:0 slavili su protiv fenjeraša Viteza u posljednjem susretu devetog kola Premijer lige BiH igranom na stadionu Pecara.

Pobjedonosni pogodak postigao je Josip Ćorić u 61. minuti iz diskutabilnog jedanaesterca.

Mogao je Široki već u 8. minuti doći do prednosti. Dejan Čabraja je srušen u kaznenom prostoru, a isti igrač nije uspio realizirati jedanaesterac, udarac mu je obranio vratar Tirić. Odbijena lopta došle je do Ćorluke koji je uposlio Stipu Jurića koji trese mrežu, no pogodak je poništen zbog zaleđa.

Tijekom cijelog susreta Široki je imao dominaciju na terenu, no jalovu. Nekoliko izglednijih prilika nisu uspjeli realizirati Čabraja i Menalo.

Ipak sreća im se osmjehnula u 61. minuti kada je sudac Zukić prvo svirao prekršaj, a zatim pokazao na ''bijelu točku''. Srušen je Luka Menalo, a ostaje diskutabilno je li bio prekršaj unutar ili izvan šesnaesterca. Siguran realizator bio je Josip Ćorić.

U sudačkoj nadoknadi susreta Vitez je mogao doći do boda. Selmin Đokić je neometan pucao glavom, no njegov udarac je završio tik uz vratnicu.

Ovom pobjedom Široki Brijeg se probio na treće mjesto premijerligaške ljestvice, a unatoč novoj pobjedi, gledatelji na Pecari izviždali su domaće igrače nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

U 10. kolu Široki Brijeg 30. rujna na Pecari dočekuje Radnik.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close