Susret s Čelikom

Široki se želi vratiti na pobjednički kolosijek nakon poraza od Zrinjskog

Sport / Nogomet | 04. 08. 2017. u 06:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treće kolo nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje večerašnjom utakmicom između Širokog Brijega i Čelika.

Široki se želi vratiti na pobjednički kolosijek nakon poraza od Zrinjskog u prošlom kolu, dok Zeničani traže prve ovosezonske bodove. Čelik je nakon dva odigrana kola upisao isti broj poraza.

Ostali mečevi 3. kola na rasporedu su ovog vikenda.

Najzanimljiviji meč će biti odigran u subotu u Bijeljini, gdje ekipa Radnika dočekuje branitelja titule prvaka - Zrinjski iz Mostara, a istog dana Željezničar će na ''Grbavici'' odmjeriti snage s ekipom Viteza.

Sarajevski ''plavi'' u ovom meču će se pod vodstvom novog trenera Admira Adžema pokušati iskupiti za poraz od ekipe Mladosti u prošlom kolu takmičenja.

U nedjelju će biti odigrane tri utakmice - Sarajevo će igrati protiv Goška, Borac protiv Mladosti, a Krupa protiv Slobode.

Sarajevo je veliki favorit na ''Koševu'' protiv novog premijerligaša Goška iz Gabele i ne bi trebao imati većih problema u pohodu na nove bodove.

S druge strane lider na tabeli Borac neće imati lak zadatak protiv čvrste ekipe Mladosti iz Doboj - Kaknja, dok se tvrda utakmica očekuje i u Krupi, gdje istoimeni domaćin dočekuje tuzlansku Slobodu.

- Raspored utakmica:
- petak, 4. kolovoza:
Široki - Čelik (19.30)

- subota, 5. kolovoza:
Radnik - Zrinjski (18.00)
Željezničar - Vitez (20.30)

- nedjelja, 6. kolovoza:
Krupa - Sloboda (17.00)
Sarajevo - Gošk (20.00)
Borac - Mladost (20.00)

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close