Liga prvaka

Slišković: Maribor čekamo bez straha, ali i s ogromnim respektom

Sport / Nogomet | 11. 07. 2017. u 11:45 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Zrinjskog Blaž Slišković sutrašnji sraz sa Mariborom u Mostaru najavio je s jednim odmjerenim samopouzdanjem. 

“Spremno dočekujemo utakmicu, bez nekog straha. Vjerujem da ćemo tako ući u utakmicu, ali i sa ogromnim respektom, jer Maribor je u Europi puno više napravio od nas”, izjavio je šef struke Mostaraca. 

“Nakon što sam pogledao njihovu utakmicu s Krasnodarom, mišljenja sam da su naše šanse veće za desetak, petnaestak posto. Ako pristupimo tom susretu kao oni, vjerujem da imamo šanse eliminirati Maribor.”

“Naravno to su želje. Ali siguran sam da je samopouzdanje igrača na visokoj je razini. Ne sumnjam da ćemo ove dvije utakmice odigrati na visokoj razini”, dodao je u uvodu novinarske konferencije koja je izazvala veliku pažnju medija, kako naših, tako i slovenskih. 

“Ostaju nedoumice oko dvije pozicije, ali mislim da neću pogriješiti koga god stavim”

Formu, ako se o njoj može pričati, nije mogao jasno ocijeniti. 

“Teško je reći u kakvoj smo formi, treba malo i osvježiti igrače nakon dvadesetak zahtjevnih dana... ne samo za ove dvije utakmice, nego i za prvenstvo. Mogu reći da su se novi igrači kvalitetno uklopili, nabrzaka pohvatali što ja želim od njih.”

Nedoumice oko sastava još ima. 

“Jučerašnji trening mi je pokazao neke nove stvari u odnosu na prethodne. Ostaju nedoumice oko dvije pozicije, ali mislim da neću pogriješiti koga god stavim.”

Konkretno, spomenuo je dvojicu mladih igrača u kontekstu potencijalnih startera. 

“Ćavar je blizu početnog sastava..., i ne samo on, i Nardin (Mulahusejnović) se astronomski nameće. Naravno da će mnogi sa skepsom prihvatiti dva mlada igrača u jednoj takvoj utakmici. Ali za mene 19-godišnjak nije mlad igrač.”

Zrinjski će, kaže Baka, sutra krenuti po pobjedu. 

“Ne mogu voditi ekipu da odigra 0:0. Nije moj stil. Ili ću dobit 3:0, ili ću izgubit 5:0. Ja tako razmišljam. Ne podcjenjujem nikoga, ali mi moramo igrati na pobjede. Idemo u Mostaru osigurati kvalitetan rezultat, moramo dat pogodak više od protivnika i tako ćemo se postaviti.”

Jedan je detalj posebno zanimao slovenske novinare - je li bivši Plemić Jasmin Mešanović prednost za Maribor?

“Meša je za deset minuta protiv Krasnodara pokazao zaista par stvari koje Zahovič za 80 minuta nije, što ne znači da je jedan bolji, drugi lošiji. Za Mešanovića nije bilo izgubljene lopte, dok Zahović nije tako igrao. Meni je važno da Katanec i Jakovljević odigraju kako treba, onda se ja ništa ne bojim.”

Utakmica Zrinjski - Maribor igra se u srijedu od 19 sati. 

Kopirati
Drag cursor here to close