Popis za Wales i Belgiju

Sušić opet pozvao Emira Spahića

Sport / Nogomet | 22. 09. 2014. u 08:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo u kojima će nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u listopadu igrati protiv Walesa i Belgije izbornik Safet Sušić pozvao je 23 igrača, među kojima i Emira Spahića, doskorašnjeg kapitena koji se nedavno oprostio od igranja za nacionalni sastav.

"Prilikom opraštanja Spahića ostavljana je mogućnost da ga ponovo pozovem ukoliko bude potrebno, a posljednje utakmice su pokazale da je on još uvijek potreban timu.

Obzirom koliko njemu znači reprezentacija kojoj je mnogo dao, opet sam ga pozvao jer sam shvatio da nam je neophodan“, rekao je Sušić.

Na popisu reprezentativaca BiH za predstojeće susrete su: Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Ratko Dujković, Ognjen Vranješ, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Emir Spahić, Avdija Vršajević, Mensur Mujdža, Sejad Salihović, Gojko Cimirot, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Goran Zakarić, Sanjin Prcić, Anel Hadžić, Tino Sven Sušić, Muhamed Bešić, Edin Džeko, Vedad Ibišević i Edin Višća.

Okupljanje reprezentativaca BiH Sušić je zakazao za 6. listopad u Trening centru Nogometnogsaveza BiH u Zenici.

BiH će 10. listopada u Cardiffu igrati protiv Walesa (19:45 sati), dok će tri dana kasnije u Zenici biti domaćin Belgiji u utakmici koja će početi u 20:45.

U prvom kolu kvalifikacija BiH je iznenađujuće poražena na svom terenu od Cipra.

Kopirati
Drag cursor here to close