Sukob interesa

U federalnim ligama sude suci koji istovremeno rade u klubovima!

Sport / Nogomet | 23. 09. 2014. u 12:54 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni savez Federacije BiH suočio se s neočekivanim problemima koje su mu napravili njegovi zaposlenici – nogometni suci.

Naime, prije nekoliko kola NS F BiH je bio prisiljen pozvati suce na novo polaganje, jer brojni nisu mogli proći osnovni fitness test! Stoga je u kola na po dvije utakmice bio delegiran isti sudac.

Sada Savezu stvaraju probleme suci koji u isto vrijeme rade na nekim funkcijama u pojedinim klubovima! Stoga je Odjel za suce i suđenje NS BiH izdao upozorenje sucima, promatračima suđenja i instruktorima suđenja.

“U zadnje vrijeme primjetan je angažman pojedinih sudaca, instruktora i promatrača suđenja u klubovima na svim nivoima natjecanjima. Prema članu 73. Pravilnika o sucima i suđenju NS/FS BiH, decidno je navedeno kako i na koji način isti mogu biti angažirani u klubovima, s tim što je precizno definirano na kojem nivou se mogu angažirati i u kojoj funkciji. Takav angažman suprotan je odredbama Kodeksa ponašanja članova nogometne organizacije NS FBiH”, stoji u priopćenju Nogometnog saveza Federacije u kojem se objavljuje posljednje upozorenje svim članovima sudačke organizacije.

“Suci, instruktori i promatrači suđenja koji budu postupali suprotno odredbama koje su prednje navedene, isti će u slučaju nastavka nedozvoljenih aktivnosti biti prijavljeni nadležnim organima, te će protiv njih biti pokrenut i disciplinski postupak u skladu s Pravilnikom”, navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close