Golova, golova

UEFA otvorila istragu protiv Skenderbeua zbog namještanja?

Sport / Flash | 29. 08. 2015. u 09:00 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skenderbeu je ostvario najveći uspjeh u svojoj povijesti plasmanom u grupnu fazu Europske lige. Ranije je albanski prvak u play-offu Lige prvaka ispao od zagrebačkog Dinama s ukupnih 2:6.

Španjolski list El Pais donosi vijest da je Skenderbeu pod istragom zbog mogućeg namještanja utakmica u Ligi prvaka, a sumnjiva je i uzvratna utakmica s Dinamom.

Federbet, savez najutjecajnijih europskih kladionica, primijetio je neuobičajeno visok broj uplata da će Albanci primiti i četvrti gol nakon što je Dinamo na Maksimiru poveo s 3:1.

Koeficijent da će Dinamo povesti sa 4:1 u 78. minuti iznosio je samo 1,2, dok bi prema Federbetu on trebao biti oko 2,5 budući da je Dinamo imao veliku prednost i igrača manje. I zaista, Soudani je zabio za 4:1, a kladioničari su na tom golu zaradili između pet i deset milijuna eura, prenosi Index.hr.

Sumnjiva je još utakmica Skenderbeua iz ranije faze ovogodišnje Lige prvaka. Tako je u uzvratu drugog pretkola protiv sjevernoirskog Crusadersa koeficijent da će Albanci od 70. minute do kraja utakmice primiti gol iznosio je nelogičnih 1,9 umjesto 5,0. I što se dogodilo? Crusaders je zabio, a kladioničari zaradili između jednog i tri milijuna eura. Bitno je napomenuti da je Skenderbeu bio siguran u sljedećem krugu jer je prvu utakmicu dobio sa 4:1, a u drugoj je vodio s 2:1.

Federbet UEFA-i daje upozorenja oko neuobičajenih promjena koeficijenata, a u ovom slučaju iz saveza najutjecajnijih europskih kladionica tvrde da brojke govore same za sebe.

UEFA je odlučila da ne komentira tijek ove istrage, ali španjolskom listu su izvori iz UEFA-e otkrili da je Skenderbeu osumnjičen za namještanje i da bi mogao biti izbačen iz Europske lige. Albanci su zasad bez komentara na ove optužbe.

Kopirati
Drag cursor here to close