četvrtfinale kupa

Uoči novog derbija: U Zrinjskom očekuju, u Veležu se nadaju prolazu

Sport / Nogomet | 04. 03. 2015. u 11:23 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski klubovi Zrinjski i Velež već su imali jedan gradski derbi, onaj u rujnu kada je Zrinjski slavio s 2:0, a imat će još tri, jer ih je ždrijeb spojio u četvrtfinalu Kupa BH.

“Ako ćemo suditi prema premierligaškoj ljestvici, ždrijeb je za nas dobar, jer su u prvenstvu slabije od Veleža plasirani samo Zvijezda i Mladost. Naravno da je cilj polufinale, baš kao što bi bio da smo za protivnika dobili bilo koji drugi klub od onih koji su bili u ždrijebu”, izjavio je za Dnevni list izvršni dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta.

“Naravno, utakmica protiv Veleža s organizacijske strane bit će malo zahtjevnija, ali s tim već imamo dosta iskustva”, dodao je Šulenta.

Trener Plemića Mišo Krstičević tako će svoj prvi derbi dočekati ranije nego što bi to bio slučaj da se ovog proljeća igra samo onaj prvenstveni u Vrapčićima.

“Ždrijeb nam je za protivnika donio Velež, ali o samoj utakmici koja nas čeka sljedeće srijede ćemo razmišljati tek nakon Drine, koja je u ovom trenutku, logično, ipak prioritet. Što se, pak, tiče samih očekivanja u Kupu, tu sam već sve rekao i prije samog ždrijeba. Radi se o natjecanju u kojem s razlogom imamo velike ambicije, jer nas od trofeja dijeli samo šest utakmica i potpuno je razumljivo kako ćemo pokušati otići do kraja”, kazao je trener Zrinjskog za Dnevni list.

U Veležu, razumljivo, nisu priželjkivali Zrinjski, iako nisu nezadovoljni.

“Mogli smo bolje proći. Ali sve u svemu, nismo nezadovoljni. Vjerujem da imamo šanse u dvije utakmice, nadam se našem prolasku”, riječi su Admira Velagića, sportskog direktora Veleža.

Kopirati
Drag cursor here to close