Bez golova

Velik promet, mala zarada na Calderonu

Sport / Nogomet | 22. 04. 2014. u 21:09 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši španjolskog Atletica iz Madrida i engleskog Chelseaja u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka igrali su bez golova.

Kao što se i očekivalo, bila je to tvrda i nervozna utakmica bez previše prilika i pravog nogometa. Nažalost, bio je to dvoboj nedostojan polufinala elitnog natjecanja Starog kontinenta.

Chelsea je u Madridu odigrao bunker od prve do posljednje minute utakmice koji domaćin, unatoč dominaciji i pritisku, nije uspio probiti. Atletico nije slomio Mourinhov bunker, iako su gosti utakmicu zaključili bez ozlijeđenih Petera Čecha i Johna Terryja.

Češki vratar je ozlijedio rame u 18. minuti, no odlično ga je zamijenio 41-godišnji Australac Mark Schwarzer, a Terry se ozlijedio u 73. minuti.

Atletico je imao nekoliko poluprilika, a najbliže golu bio je u 34. minuti kada je Mario Suarez odlično pucao s 20-tak metara, no lopta je prošla tik uz vratnicu. U 45. minuti je opasno zaprijetio i Diego, no vratar engleskog kluba je bio spreman.

Prvi topnik španjolskog sastava Diego Costa najbolju priliku je imao u 90. minuti kada je iz neposredne blizine pucao glavom, ali ravno u Schwarzera.

Revanš utakmica igrat će se 30. travnja u Londonu.

U drugom polufinalnom susretu u srijedu se sastaju Real Madrid i Bayern München.

Kopirati
Drag cursor here to close