Udruga lađara 'Čeljevo'

Veslači iz Čapljine spremni za ovogodišnji Maraton lađa na Neretvi

Sport / Flash | 22. 07. 2014. u 13:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je veslanje u Hercegovini malo zastupljen sport, zahvaljujući čuvenom Maratonu lađa na Neretvi, u toplijem dijelu godine živne Neretva, a sve brojniji veslači iz čapljinske općine paraju vodu pripremajući se za krkljanac od Metkovića do Ploča.

Priča se ponavlja i ovih dana, a Rafo Kordić, voditelj Udruge veslača ''Čeljevo Čapljina'' kaže: ''Sad smo zreli i iskusni, znamo što možemo, a što ne možemo. Moramo odraditi 40 treninga na Neretvi kroz godinu, uz jedno od tri mjeseca suhih priprema u teretani, da bi bili među prvih desetak posada.

Dalje, ne može, jer koliko rade ekipe iz Neretve to je čudo, najjače među njima imaju profesionalne trenere i vježbaju cijelu godinu''.

Na upit kako to da su imali najslabiji plasman kad su bili najspremniji Kordić odgovara: ''I sad me zaboli glava kad se sjetim Maratona 2011. godine. Godinu prije stigli smo osmi, vidjeli da ima prostora, vježbali, bili sigurni u dobar plasman i na cilj stigli 23.''.

Pitamo dalje, što rade veslači kada ih na Neretvi uhvate pljusak i grmljavina.

''Ništa, nastavljaju veslati, čak i ubrzaju da bi mogli prije kući. Kišovito ljeto imalo je svakako odraza na pripreme, ali ne bitnog'', ističe Kordić.

Također napominje kako su tri posade iz čapljinske općine najavile nastup na ovogodišnjem Maratonu.

''Uz nas tu je 'Troja' iz Gabele, te udruga lađara 'Karaotok – Višići'. Koliko su spremni ne znam, ali ove godine će biti gužva na Maratonu, prijavljene su 42. posade'', zaključuje Rafo Kodrić.

Kada je natjecanje krenulo 1998. godine bilo ih je 18, veli Kordić, koji je veslanjem zarazio Čapljince. Prvi nastup Čeljevčani su imali prije osam godina, osim neuspjeha 2011. godine, prošle godine bili su 12., pretprošle 11., a najbolji plasman bio im je šesto mjesto.

Ovogodišnji, 17. maraton lađa, koji se vozi od Metkovića do Ploča, na rasporedu je 9. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close