veliki uspjeh

Vesna Vukoja treća na Balkanu

Sport / Flash | 30. 06. 2015. u 10:35 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedna vrijedna medalja stigla u Mostar. Vesna Vukoja, mlada džudašica JK Neretva iz Mostara i reprezentativka BiH na Prvenstvu Balkana održanom na Žabljaku u Crnoj Gori okitila se brončanom medaljom u konkurenciji starijih pionirki preko 63 kilograma.

Mlada reprezentativka BiH bila je odlična i sigurna u svakoj borbi, a dokazala je to sjajnim tehnikama. U prvom kolu Vesnu Vukoju dočekuje prvakinja Grčke, Maria Iliana Alatza, koju Vesna pobjeđuje sjajim ipponom, da bi u drugom kolu dobila za protivnicu reprezentativku Crne Gore, Milenu Daković (viceprvakinju Crne Gore) koju je pobijedila bez mnogo napora.

U trećem kolu, u borbi za ulazak u finale Vukoju je dočekala reprezentativka Rumunjske, Tosmina Danila od koje je Vesna izgubila u zadnjim sekundama meča i ovaj put nije se uspjela plasirati u finale. Napominjemo kako je reprezentativka Rumunjske imala 24 kg više od naše reprezentativke.

U borbi za treće mjesto Vesna je pokazala da je izvrsna mlada natjecateljica te da je zasluženo u samom vrhu Balkana za svoj uzrast. Dočekala ju je prvakinja Crne Gore, Milica Vojičić, ali Vesna je tu borbu dobila sa lakoćom, te tako osvojila titulu, treće na Balkanu.

“Ostvarena su sva tri cilja koje smo zacrtali prije početka prvenstva – dostojno smo reprezentirali sport, zemlju i Mostar, promovirali smo i približili javnosti džudo kao najtrofejniji olimpijski sport i na kraju osvojili medalju“, kazao je trener Neretve Majo Ćeško dodavši kako je ponosan što je nastavljen kontinuitet osvajanja medalja na velikim natjecanjima.

“Svi žele da budu najbolji, ali mjesta ima samo za jednog. Nismo bili pretjerani optimisti, već realni, očekivali smo zlatnu medalje. Za mene je svaka medalja zlatna u ovako žestokoj konkurenciji. Veliki broj olimpijskih prvaka ostao je bez medalja, što znači da nikome nije zagarantirano mjesto”, dodao je Ćeško zahvalivši se sponzorima koji su im omogućili da odu na ovo natjecanje, tvrtkama Interagent, Oil-Ac i Ht Eronet.

Kopirati
Drag cursor here to close