Judo

VIDEO | Ante Galić pobjedom u finalu nad američkim predstavnikom osigurao prvo mjesto

Sport / Nogomet | 27. 08. 2017. u 11:52 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je u Kaštel Starom održan međunarodni judo turnir pod nazivom “Kaštela Open” gdje je sudjelovalo uzelo oko 200 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova i Sjedinjenih Američkih Država.

Judo klub 'Neretva' iz Mostara nastupio je sa šest svojih članova i napravio uspjeh vrijedan pažnje. Ukupno je osvojeno 5 medalja i 2 sedma mjesta. Osvojene su 4 zlatne i 1 brončana medalja.

Da uspjeh bude još i veći pobrinuli su se Galebovi i jedna Galebica osvojivši u ukupnom plasmanu Pehar za peto ekipno mjesto s istim brojem bodova kao i četvrtoplasirana ekipa 'Ura Nage' iz Dubrovnika.

Najistaknutiji u redovima mostarske 'Neretve' bio je Ante Galić. Mora se naglasiti da je Galić tek prva godina juniora, a nastupio je u konkurenciji seniora. On je u kategoriji do 73 kilograma došao do finala s dvije sjajne pobjede.


U prvoj borbi ima za protivnika, Ivana Rozgu (CRO) kojeg vodi na dva wazaria te na kraju pobjeđuje na Ippon. U polufinalu ga čeka veoma snažan i dosta iskusniji natjecatelj iz Solina, Tino Šundov (CRO). Ipak, Galić u prvoj minuti dolazi do pobjede na čisti Ippon.


U finalnom bloku Galić ima borbu protiv dosta starijeg i dosta iskusnije protivnika (japanskih korijena) Lincoln Hana, predstavnika iz USA. Borba je bila dosta gusta s obzirom na Lincolnovo iskustvo, ali čitavo vrijeme i izjednačena. Tek u petoj minuti borbe Galić prelazi u vodstvo, bacanjem protivnika na wazari i držanjem u osai-komiu 20 sekundi.

Najljepši trenutak dogodio se minutu poslije kad je predstavnik Neretve proglašen pobjednikom i dobio gromoglasan aplauz od svih sudionika i gledatelja s tribina.

Zlatne medalje osvojili su:
• Andrea Lončar -57 kg (2 medalje) uzrast (U16 i U18)
• Ante Galić -73 kg (Seniori)
• Srđan Ajvaz -81 (U18)

Brončanu medalju osvojio je:
• Josip Previšić -55 kg (U16)

Ovaj put manje sportske sreće imali su Zvonimir Smiljanić -73 kg (Senior) i Karlo Previšić -66 kg (U18), koji su završili svoje nastupe sedmim mjestom.

Kopirati
Drag cursor here to close