Zidane

VIDEO | Kovačić je odigrao veliku utakmicu protiv Barcelone

Sport / Nogomet | 14. 08. 2017. u 12:51 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Real Madrida Zinedine Zidane rekao je kako je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odlično igrao u pobjedi nad Barcelonom od 3:1 u prvoj utakmici španjolskog Superkupa, no da ga je morao zamijeniti zbog lakše ozljede noge.

"Mateo je odigrao veliku utakmicu. Dobro smo ju pripremili i on je odigrao odlično. Uvijek ispunjava ono što se traži od njega te sam zadovoljan njegovim učinkom. Kasnije je lakše ozlijedio bedreni mišić i zbog toga smo ga povukli iz igre", izjavio je Zidane nakon utakmice u kojoj je njegova momčad stvorila veliku prednost za uzvrat u Madridu.

Kovačić je iz igre izašao u 63. minuti nakon bolova u desnoj nozi. Zaigrao je od prve minute na sredini terena umjesto hrvatskog kapetana Luke Modrića, koji nije imao pravo nastupa zbog crvenog kartona dobivenog u svom posljednjem nastupu u Superkupu 2014. godine.

"Ovdje nema A ili B ekipe. Svi radimo na isti način. Dobro je što svi ispunjavaju zadatke, igrali 30, 60 ili 90 minuta. Svi smo koncentrirani i to me čini zadovoljnim", rekao je Zidane, prenosi Hina.

Jedan od Kovačićevih zadataka protiv Barcelone bilo je i čuvanje njenog najboljeg igrača Lionela Messija.

"Mateo Kovačić, koji možda ima ružan i prljav posao za raditi, udahnuo nam je život, jer je imao tešku zadaću pratiti Messija", pohvalio je svog 23-godišnjeg suigrača kapetan Real Madrida Sergio Ramos.

Real i Barcelona u srijedu igraju uzvratnu utakmicu Superkupa na stadionu Santiago Bernabeu. Zasad nije poznato hoće li Kovačić biti spreman za taj dvoboj, za koji se u momčad vraća Luka Modrić, ali će Real morati igrati bez Cristiana Ronalda koji je isključen u 82. minuti, samo dvije minute nakon prekrasnog pogotka za vodstvo Madriđana od 2:1.

Zidane je napomenuo kako pitanje pobjednika još uvijek nije riješeno.

"Zadovoljni smo rezultatom. No, pobjednik nije odlučen, potrebno je još dobro odigrati i u srijedu", rekao je Zidane.

Kopirati
Drag cursor here to close