VAR vas gleda

Video tehnologija poništila golove Čileu i Portugalu

Sport / Flash | 18. 06. 2017. u 19:56 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kup konfederacija je premijera videotehnologije na velikoj sceni, a njezin utjecaj se vidio na obje utakmice koje su odigrane u nedjelju.

Bodove u prvoj utakmici skupine C je upisao Čile. Oni su s 2:0 pobijedili Kamerun, a tehnologija je poništila pogodak i na toj utakmici.

U prvoj minuti nadoknade prvoga dijela glavni sudac Damir Skomina je poništio pogodak Eduarda Vargasa nakon što VAR pokazao da se radilo o zaleđu. Njegova odluka je posebno pogodila Artura Vidala koji je žestoko protestirao protiv ove odluke. Upravo je Vidal na kraju ipak osigurao pobjedu Čileancima, jedini je (priznati) pogodak na utakmici postigao nakon asistencije Alexisa Sancheza. Eduardo Vargas je u drugoj minuti nadoknade postavio 2:0.

Čile je prvi s tri boda, Njemačka i Australija tek trebaju odigrati svoju utakmicu, a Kamerun je posljednji s porazom.

U ranije odigranoj utakmici skupine A Kupa konfederacija Portugal i Meksiko su odigrali 2:2 na Areni Kazanj. Ovo je natjecanje ujedno i premijera videotehnologije na velikoj sceni, a nije dugo trebalo da je vidimo i u akciji. Već u 21. minuti utakmice sudac je naknadno poništio vodeći pogodak Portugala. Postigao je Pepe, a nakon naknadno pogledane snimke on je poništen zbog zaleđa.

Portugalci su do vodstva došli 14 minuta kasnije, a prethodila mu je fantastična asistencija s lijeve strane Cristiana Ronalda. On je pronašao Quaresmu koji je bio uspješniji protiv Ochoe. Chicharito je osigurao Meksikancima remi uoči odlaska na poluvrijeme, a pogodio je glavom nakon lijepog ubačaja Carlosa Vele. Pogodaka nije bilo sve do 86. minute kada je Alves Cedric pucao po golu, a lopta se od jednog igrača Meksika odbila u mrežu. Za neriješeni rezultat se pobrinuo Hector Moreno pogotkom u sudačkoj nadoknadi.

Vodeća u skupini A je Rusija s tri boda, Portugal i Meksiko imaju po bod dok je Novi Zeland posljednji.

Kopirati
Drag cursor here to close