Ipak se igra

Željezničar: Platit ćemo sada MUP-u, ali nećemo trpjeti ovo reketarenje!

Sport / Nogomet | 28. 02. 2015. u 12:56 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica između Željezničara i Olimpica ipak će biti odigrana, nakon što je klub s Grbavice bio prisiljen unaprijed uplatiti MUP-u Kantona Sarajevo novac za dolazak policije koja će osiguravati derbi u nedjelju, piše Dnevni avaz.

- Mi smo jednostavno dovedeni pred zid, pred možda i najvažniju utakmicu sezone dobili smo ultimatum. Odlučili smo da uplatimo novac, samo zbog naših navijača koji čekaju mjesecima ovu utakmicu, jer nismo željeli da igramo pred praznim tribinama niti smo smjeli dozvoliti da možda izgubimo meč 0:3 zbog ovih problema.

- Platit ćemo sada i nećemo više nikada, ako se ovaj teror, ovo klasično reketarenje, ne riješi u narednim danima, ako nam opet isto naprave za naredni meč, mi ćemo biti prisiljeni da igramo bez publike ili da idemo u neki drugi grad, jer nigdje se više ne plaćaju usluge MUP-a osim u Sarajevu. Zajedno s ovim plaćanjem, nas bi organizacija jedne utakmice koštala između 20 i 25 tisuća KM i mi takve gubitke ne možemo podnijeti – poručili su iz Željezničara, a prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close