Dan derbija

Zrinjski u prilici nokautirati Sarajevo

Sport / Nogomet | 22. 10. 2016. u 09:09 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon derbija - derbi. Ali ovog puta s izazovom za Zrinjski. Plemići su se gradskom derbiju u okviru Kupa lako obračunali s Veležom, no danas će protiv Sarajeva morati puno snažnije zapeti.

Mostarci Sarajlije čekaju s plus osam pa bi eventualnom pobjedom pobjegli na teško dostižnih jedanaest bodova prednosti i tako se riješili jednog od rivala u borbi za naslov - možda i najopasnijeg.

Optimistični su u taboru prvaka i lidera, ali dobro znaju i to da tradicija nije na njihovoj strani - Sarajevo u Mostaru nije poraženo već četiri sezone, točnije šest utakmica u prvenstvu i Kupu.

“Mi imamo određenu prednost i priliku udaljiti Sarajevo od sebe, ocijenio je šef struke Mostaraca Vinko Marinović pa dodao: “Po meni su oni uz Željezničar jedan od naših najvećih rivala, s tim da ćemo vidjeti i u kakvom je stanju Široki.”

Sarajevo je uz sve rečeno i jedini tim koji je ove sezone u domaćim natejcanjima porazio Plemiće (2:0) pa ne čudi što s Koševa najavljuju još jedan uspješan pohod na Mostar.

“Zrinjski ima ekipu koja je već par godina na okupu, igra dobro, ali mi ne idemo u Mostar bez ambicija”, najavio je pomoćni trener Senad Repuh.

“Zašto ne očekivati neki pozitivan rezultat, mislim da je to sasvim realno. Utakmice između Sarajeva i Zrinjskog uvijek su bile zanimljive, a Sarajevo je tradicionalno nezgodan protivnik Zrinjskom, pogotovo u Mostaru”, dodao je Repuh.

Zrinjski će danas biti bez pomoći ozlijeđenog Barića, Žeravica je upitan, dok na drugoj strani neće biti od ranije izbačenih iz stroja - Kovačevića i Čatakovića.
Utakmica Pod Bijelim brijegom počinje u 16 sati.

Premijer liga BiH, 13. kolo:


Subota

Sloboda - Široki Brijeg (15.00)
Mladost -Vitez (15.00)
Krupa - Metalleghe (15.00)
Zrinjski - Sarajevo (16.00)
Željezničar - Olimpic (19.00)

Nedelja
Čelik - Radnik (15.00)


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close