VIDEO

Apel za pomoć peteročlanoj obitelji iz Kočina koja živi na rubu gladi

Lifestyle / Putujte s nama | 01. 09. 2014. u 21:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peteročlana obitelj Isenaj koja živi u nehumanim uvjetima u mostarskom naselju Kočine moli za pomoć. Obitelji su najpotrebniji hrana i lijekovi.

Četvero članova ove obitelji je mentalno oboljelo, pa im je potrebna i adekvatna zdravstvena zaštita. Cijelu životnu situaciju Isenaja dodatno otežava i činjenica da žive u kući koja nije u njihovom vlasništvu i koju će uskoro morati napustiti.

Također, potrebno im je i zdravstveno osiguranje, kojeg ne mogu dobiti jer nemaju bh. državljanstvo.

''Treba mi pomoć, idem prostiti kad mogu jer nemam od čega živjeti'', rekla nam je Nermina Isenaj, teško bolesna majka četvero djece: 28-godišnjeg Valtera, 20-godišnje Ganimete, 16-godišnje Fljurije i 14-godišnje Emine.

Isenaji ne znaju kako će dočekati zimu budući da nemaju struje, a ni novca za drva. Obitelji od svibnja, otkad je umro otac ove četvero djece, aktivno pomaže voditeljica projekata za školovanje romske djece Mira Tulji, koja im pokušava olakšati životnu svakodnevnicu, no ona kaže kako je potrebno da netko od nadležnih to učini.

Svaki dan je borba za ovu obitelj koja nema nikakvih prihoda i koja živi od pomoći dobrih ljudi. Svi koji mogu i žele pomoći ovoj obitelji mogu ih potražiti u mostarskom naselju Kočine ili kontaktirati susjeda Alberta na broj (+387) 060 346 704.

Kopirati
Drag cursor here to close