s certifikatom u OSBIH

BiH dobila prvog rendžera

Vijesti / Flash | 29. 07. 2015. u 14:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana ceremonija promocije pripadnika Oružanih snaga BiH (OSBiH), koji je završio obuku za rendžere u Rendžerskoj školi Vojske Sjedinjenih Američkih Država, bit će upriličena sutra u kasarni OSBiH "Kozara" u Banjoj Luci.

Na ceremoniji, organiziranoj u suradnji sa Uredom vojnog atašea Veleposlanika SAD u BiH, bit će promoviran prvi certificirani rendžer u OSBiH - vojnik Slobodan Vuković, pripadnik Prvog pješadijskog bataljona Šeste pješadijske brigade (6.pbr.) OSBiH.

Vuković je prvi pripadnik OSBiH koji je od 10. travnja do 12. srpnja uspješno završio rendžersku obuku u svjetski prestižnoj Rendžerskoj školi Vojske SAD-a u vojnoj bazi "Fort Bening“, Savezna američka država Georgia.

Na svečanoj ceremoniji, pored najodgovornijih starješina Komande 6. pbr na čelu sa brigadnim generalom Radovanom Ilićem i pripadnika 1/6.pbr, prisustvovat će dužnosnici Zajedničkog stožera i Operativne komande OSBiH, te predstavnici NATO stožera u BiH kao i Ureda vojnog atašea i Ureda za obrambenu suradnju Veleposlanstva SAD u BiH i drugi gosti, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close