Zapošljavanje

Brčko: Bošnjački predstavnici bojktirali današnju sjednicu Vlade

Vijesti / Flash | 26. 10. 2016. u 14:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Bošnjaka u Vladi Brčko distrikta nisu se odazvali današnjoj izvanrednoj sjednici, zbog kako kažu, toga što šef Odjela za obrazovanje donosi odluke bez konzultacija i pravi disbalans prilikom zapošljavanja.

"Tražio sam da se odgodi sjednica Vlade i da otvorimo priču o stanju u Odjelu za obrazovanje. Definitivno ovo je praktično do kraja kulminacija privatizacije tog odjela od strane jednog ili dva čovjeka", kazao je Esed Kadrić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Istaknuo je kako se zapošljavanje po ugovoru nastavnika, vodi na način da se ne poštuje princip koji je dogovoren te da se nastavnici dominantno upošljavaju iz reda jednog naroda.

"Problem je što na zavodu imate sedam nastavnika njemačkog jezika, a onda se zaposli nastavnik iz Zvornika", ustvrdio je Kadrić.

Naveo je i nepravilnosti u visini plaća pojedinih zaposlenika unutar Odjela za obrazovanje koje su, po njegovom mišljenju, previsoke.

Sljedeće zasjedanje Vlade Brčko distrikta trebalo bi se održati u petak, 28. listopada, ali je neizvjesna nazočnost bošnjačkih predstavnika.

Kopirati
Drag cursor here to close