Demobilizirani

Bukvarević namjerava smanjiti broj boračkih udruženja

Vijesti / Flash | 19. 06. 2017. u 09:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Demobilizirani borci su najrazdijeljenija boračka kategorija, odnosno najviše udruženja boraca predstavlja upravo demobilizirane borce, tako da nam je intencija da kroz Zakon o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja smanjimo broj udruženja, dovedemo do ukrupnjavanja i ujedinjavanja boračkih udruženja, posebno onih koja predstavljaju demobilizirane borce'', objavio je federalni ministar za pitanja boraca i invalida odrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

Dodao je kako bi spomenutim mjerama bila ostvarena reprezentativnost što bi za konačan rezultat imalo formiranje jedinstvene boračke organizacije, koja će pod svojim okriljem imati sve boračke kategorije.

Naime, Bukvarević je u priopćenju izrazio žaljenje što su borci još jednu noć proveli pred zgradom Vlade FBiH i pozvao njihove predstavnike na dijalog i institucionalno rješavanje problema.

Dodao je kako svakodnevno ima komunikaciju sa svim boračkim kategorijama, a ''sve s ciljem sustavnog rješavanja nagomilanih problema boračkih kategorija koji nisu lako rješivi''.

''Problemi boraca su duboko utkani u bh. društvo pa je svaki potez vrlo zahtijevan i iziskuje dugotrajno razgovaranje i dogovaranje, kako bi bile izbjegnute mjere i potezi kojima bi bila povrijeđena neka od boračkih kategorija'', naveo je Bukvarević.

Kopirati
Drag cursor here to close