Korupcija

Carnik uzeo 100 eura da ne vidi skutere

Vijesti / Flash | 21. 12. 2014. u 11:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnik Uprave za neizravno oporezivanje BiH, E. S. je jutros u 5:40 sati lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ''primanje dara i drugih oblika koristi'', a državljanin BiH, S. S. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ''davanja dara i drugih oblika koristi'', navedeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje.

Naime, policijski službenici Granične policije BiH su na magistralnom putu Bosanski Brod – Derventa 21. prosinca iza ponoći izvršili kontrolu putničkog motornog vozila Seat, talijanskih registarskih oznaka, u kojem su se nalazila dva skutera, od kojih jedan u dijelovima.

Vozilom je upravljao bh. državljanin S. S., koji je izjavio da skuteri nisu carinjeni, te da je u cilju izbjegavanja carinjenja robe u vozilu, cariniku na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod dao novac u vrijednosti 100 eura. Policijski službenici Granične policije BiH su na osnovu naredbe Suda BiH u ranim jutarnjim satima izvršili pretres službenih prostorija Uprave za neizravno oporezivanje Carinskog referata Brod na MGP Brod te uhitili carinika.

Kopirati
Drag cursor here to close