Stopa silovanja raste

Deset zemalja s najvišom stopom silovanja

Vijesti / Flash | 30. 07. 2014. u 14:48 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz pljačku i ubijanja, postoje i druge kategorije zločina. To uključuje drogu, trgovinu ljudima, krijumčarenja, silovanja, itd. Od ovih navedenih na neka često naletimo na vijestima, dok se mnoga od njih skrivaju ispod tepiha i o njima se ne govori.

Žrtve silovanja često ne žele surađivati s policijom zato jer nemaju povjerenja u isntitucije, a institucije se često ne trude popraviti svoj imidž. Silovanje je zločin koji nas ne čini ni malo drugačijim od životinja, no uprkos tome - stopa silovanja raste u cijelom svijetu. Ostat ćete zaprepašteni kada ćete vidjeti da se u deset zemalja koje imaju najveću stopu silovanja nalaze neke od najrazvijenijih zemalja na svijetu. Tu je popis, piše Punkufer.hr.

10) Tajland
Obzirom na ljepotu prirode i same zemlje nikad ne biste pomislili da se u tako predivnoj zemlji događa toliko nasilja. Svakodnevno se javlja velik broj žena, djevojaka pa čak i djece koje su seksualno zlostavljana. Zabilježen je slučaj kada je 93 godišnjak bio optužen za silovanje. Godine ne čine razliku, isto tako ni spol.

9) Belgija
Belgija isto tako ne zaostaje u ovoj utrci. Stopa silovanja od 2009. do 2011. godine povećala se za 20% i dalje raste. U 2013. godini, točnije 11. lipnja prijavljeno je čak osam silovanja isti dan. Sve to ide u prilog tome da je ovo veliki problem u ovoj zemlji.

8) Rusija
Rusija je isto tako u samom vrhu po stopi silovanja. Za vrijeme II. Svjetskog rata bila su prijavljena grupna silovanja. Od tada pa sve do danas broj silovanja raste iz dana u dan.

7) Švedska
Prema statistici svaka četvrta žena u Švedskoj je žrtva silovanja. To svjedoči tome da će porast ovog broja dovesti do toga da će se Švedska naći na prvom mjestu u svijetu. Neslavna statistika koja ne ide u prilog jednoj od najuređenijih država na svijetu.

6) Njemačka
Procjenjuje se da je čak 240.000 žena i djevojaka počinilo samoubojstvo zbog ovog zločina. Situacija je toliko kritična da su njemački katolici dozvolili „pilulu za dan poslije“ žrtvama silovanja. Zemlja koja jako napreduje u tehnologiji ustvari jako je zaostala po pitanju humanosti.

5) Kanada
Svaka treća žena je žrtva silovanja. A ono što je najtužnije je činjenica da se prijavljuje svega 6% silovanja koja se dogode. To pokazuje da se žrtve boje javnog poniženja zbog zločina koji je počinjen nad njima.

4) Meksiko
Dnevno se prijavljuje pet slučajeva silovanja. Turisti su oni koji najviše nastradaju. Činjenica je to koja jako slabo ide u prilog zemlji koju godišnje posjete milijuni stranaca.

3) Ujedinjeno Kraljevstvo
Iako je jedna od najrazvijenijih država na svijetu i dalje je u samom vrhu ljestvice po stopi silovanja. Najviše je takozvanih „taksi silovanja“, a vlasti se trude uopozoriti da ni jedna žena nije sigurna kada je sama u taksiju, posebice noću. Zabilježen je slučaj djevojke koja je prijavila i dokazala čak 90 silovanja u jednom tjednu!?

2) Indija
Indija je zemlja u kojoj stopa silovanja rapidno raste. Nedavno je 23 godišnja studentica prijavila grupno silovanje u javnom autobusu. Nakon gnjusnog čina - izbačena je iz autobusa. Nedugo nakon toga umrla je u bolnici od posljedica silovanja. Ovaj čin pokrenuo je lavinu protesta, no unatoč tome stopa silovanja nije se smanjila. Dapače, čak raste iz dana u dan. Svakih 20 minuta prijavi se silovanje žene u Indiji.

1) SAD
Velesila, dapače, prva violina Planeta - nalazi se na prvom mjestu po broju silovanja. Muškarci čine glavninu silovatelja, čak 99%. Od svih žrtava 91% njih je žena dok je 9% muškaraca. Prijavljuje se samo 16% slučajeva. Najviše su ugrožene djevojke koje žive u ruralnim područjima. Većina silovanja koja se dogode, dogode se u zatvorenom prostoru. Od svih djevojaka koje studiraju čak četvrtina njih je barem jednom prijavila silovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close