Pucnjava

Dvije Koreje razmijenile vatru preko kopnene granice

Vijesti / Svijet | 10. 10. 2014. u 12:21 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije Koreje su razmijenile vatru preko njihove kopnene granice, nakon što su južnokorejski vojnici ispalili neprijateljske metke za Pyongyang, priopćila je južnokorejska vojska, javlja Fena.

''Došlo je do pucnjave'', rekao je jedan dužnosnik zapovjedništva, ne dajući druge pojedinosti.

Nema nikakve informacije o eventualnim žrtvama.

Deseci južnokorejskih aktivista izbacili su u petak ujutro oko 200.000 letaka preko granice u desetak balona prilikom 69. godišnjice stvaranja jedinstvene stranke na vlasti u Sjevernoj Koreji.

Prema južnokorejskim medijima, koji navode vojne izvore, sjevernokorejska granična straža je otvorila vatru na balone u projektili su pali na južnu stranu granice. Južnokorejska vojska je u znak odmazde otvorila vatru, prema istom izvoru.

Godinama ovi južnokorejski aktivisti, od kojih je veliki broj Sjeverokorejaca koji je prebjegao, rasipaju letke preko granice.

U periodima velikih napetosti između dvije Koreje, Seul je poduzeo mjere da spriječi podjelu letaka. Međutim u petak je vlada dala zeleno svjetlo za ovu operaciju usprkos upozorenjima Pyongyanga da bi ovakva gesta mogao imati "katastrofalne" posljedice.

Kopirati
Drag cursor here to close