BiH

Formirano osam tijela za sprječavanje korupcije, doneseno šest strategija

Vijesti / Flash | 26. 05. 2016. u 12:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) krajem prošle godine uputila je preporuke svim nivoima vlasti u BiH u vezi s potrebom za formiranje tijela za sprječavanje korupcije i izradom strateških dokumenata.

Kao rezultat aktivnosti i preporuka APIK-a do sada je na različitim nivoima vlasti u BiH formirano osam tijela za sprječavanje korupcije, doneseno je šest strategija, dok su dvije u fazi nacrta, te je doneseno pet pratećih akcijskih planova.

Tijela za sprječavanje korupcije do sada su formirana na državnom razini, razini Republike Srpske i Federacije BiH, Sarajevske župnije, Unsko-sanske županije, Bosansko-podrinjske županije, Hercegovačko-neretvanske županije i Srednjobosanske županije.

Vlastite strategije za borbu protiv korupcije donesene su na državnoj razini, na razini RS, te na razinama BK, livanjske županije, Posavske županije i Tuzlanske županije, dok su na federalnoj razini i na razini BPŽ u fazi nacrta. Akcijski planovi za realizaciju mjera iz strategija sačinjeni su na državnoj razini, na razini RS, KS, TZ i Livanjske županije.

APIK preduzima sve aktivnosti kako bi nivoi vlasti, koji još nisu formirali tijela za sprečavanje korupcije, to učinili što prije, u skladu sa Strategijom za borbu protiv korupcije 2015-2019. i pratećim Akcionim planom, te Zakonom o Agenciji, priopćeno je iz te agencije. 

Kopirati
Drag cursor here to close