Halo, Bing, kako brat?

Gratz zatražio da Parlamentu FBiH bude podnesen izvještaj o poslovanju mostarskih javnih poduzeća

Vijesti / Flash | 01. 12. 2015. u 18:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Dennis Gratz danas je uputio inicijativu kojom traži da šef jedinice za internu reviziju Grada Mostara podnese izvještaj o financijskom stanju i poslovanju javnih poduzeća za 2015. čiji je Grad Mostar osnivač, pred Parlamentom FBiH.

Istaknuo je da se obrazloženje za tu inicijativu zasniva na činjenici da Gradskog vijeća nema, te da javnost ostaje uskraćena za informaciju, a da se pri tome nastavljaju odobravati sredstva koja idu iz džepova građana i građanki Mostara, uz manjak kontrole i transparentnosti.

"Ovo je ranije tretirano kao obveza u odnosu Gradskog vijeća i interne revizije, a sada se to svelo na komunikaciju dvije osobe. Od svih poduzeća, po informacijama s terena, samo "Mostar-Bus" nije napravio gubitke, a ne vidim da je netko reagirao na loše poslovanje nagomilanih gradskih javnih, posebno komunalnih poduzeća", kazao je Gratz.

Istaknuo je da ne zna zbog čega gradska administracija ne pokuša napraviti neki iskorak te uključi građane i građanke u procese donošenja odluka i konsultacija.

"Netko mora odgovarati za neodgovorno upravljanje narodnim parama, pa zamislite da se potegnu dalje teme o kojima se danas u Mostaru šuti, poput neravnomjernog raspolaganja proračunskim sredstvima po diskriminatornim osnovama i po različitim kriterijima za različite dijelove grada? Naša stranka je spremna da se bavi time, ali prvo tražimo od Federacije da pokaže interes za pitanja na čije se odgovore više ne može čekati", zaključio je Gratz.

Kopirati
Drag cursor here to close