Zbog imigranata

Hrvatska podigla ogradu prema Srbiji

Vijesti / Flash | 30. 06. 2016. u 14:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez ikakve prethodne najave, u srijedu oko 19:15 sati zatvoren je granični prijelaz Batina na granici sa Srbijom.

Granični prijelaz bio je zatvoren nekoliko sati, stvorile su se kilometarske kolone, a na granicu je stigla i interventna policija. Službenog objašnjenja za zatvaranje granice nije bilo, ali se neslužbeno moglo doznati da je razlog bio postavljanje dodatnih prepreka radi prevencije krijumčarenja izbjeglicama.

Policija je danas potvrdila da se na prijelazu postavlja ograda, ali nisu otkrili razlog zbog kojeg se postavlja. Ne radi se o žici, već o metalnoj ogradi visine preko dva metra. HRT javlja da se ograda podiže zbog 700 izbjeglica koje navodno čekaju na ulazak u Hrvatsku.

HAK pak javlja kako je granični prijelaz bio zatvoren zbog radova na mostu (DC 212). Prijelaz je otvoren nešto prije dva sata.

"U cilju sprječavanja eventualnog pokušaja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Batina, a temeljem čl. 7. Zakona o nadzoru državne granice (NN 83/13) preventivno su bile postavljene tehničke prepreke koje se po potrebi i u skladu sa stanjem sigurnosti mogu aktivirati, radi potpune blokade mosta, odnosno prometnice koja vodi prema navedenom prijelazu.

U ovom trenutku na navedenom području nema sigurnosnih ugroza", stoji u priopćenju MUP-a, prenosi Index.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije nije službenim putem obaviješteno od strane MUP Hrvatske o razlozima sinoćnjeg zatvaranja graničnog prijelaza Bezdan-Batina, priopćeno je iz MUP-a Srbije, prenosi B92. Ovo je inače prvi put da Hrvatska podiže ogradu na granici prema nekoj od svojih susjednih država.

Kopirati
Drag cursor here to close