Upornost

Iako je protjeran iz BiH, 25-godišnjak s Kosova više puta pokušao ući u državu

Vijesti / Crna Kronika | 23. 06. 2017. u 23:52 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Jedinice granične policije Zvornik 21.6.2017. u ilegalnom prelasku državne granice otkrili su osobu s područja Kosova i državljanina BiH. 25-godišnji P.B. i 33-godišnji Dž.N. u BiH su pokušali ući van graničnog prijelaza na području Zvornika.

Prethodno je P.B. s područja Kosova, Služba za poslove sa strancima BiH izrekla mjeru protjerivanja uz zabranu ulaska na teritorij BiH u trajanju od jedne godine, nakon čega je 9.6.2017. napustio našu zemlju na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum.

Također je utvrđeno da je P.B. 24 sata prije nego je otkriven u ilegalnom prelasku čak tri puta vraćen s ulaza u BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo i međunarodnim graničnim prijelazima Rača i Orašje.

P.B. prekršajno je procesuiran i predat pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH. Protiv Dž.N., Tužiteljstvu BiH bit će podnijet izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Krijumčarenje ljudi'.

Lišeni slobode prema potragama

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, na letu iz Geteborga 22.6.2017. lišen je slobode 49-godišnji bh. državljanin. Kontrolom putovnice službenici GPBiH utvrdili su da M.K. potražuje Osnovni sud u Trebinju zbog kaznenog djela 'Nasilje u obitelji'. Predat je službenicima Sudske policije Trebinje.

Pripadnici GPBiH 21.6.2017. godine na MGP-u Gradiška prilikom ulaska u BiH lišili su slobode 46-godišnjeg državljanina BiH i Hrvatske. Utvrđeno je da M.Đ. potražuje Osnovni sud u Banja Luci zbog kaznenog djela 'Krađa'. Predat je službenicima Policijske stanice Banja Luka – Obilićevo, navodi se u izvješću Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close